Е, приятели - чакането най-сетне приключи. След тийзъра, който YotaPhone

...
Е, приятели - чакането най-сетне приключи. След тийзъра, който YotaPhone
Коментари Харесай

Третата генерация на E-ink смартфона Yota вече е реалност



Е, другари - чакането най-накрая завърши. След тийзъра, който YotaPhone пуснаха през юли, третата генерация на телефона с два екрана - наречена просто Yota3 - беше публично показана в Китай през вчерашния ден. Спецификациите са извънредно сходни със слуховете и течовете, които наводниха интернет пространството през последните два месеца.

Основният екран на телефона е 5,5-инчов AMOLED панел с резолюция 1080p, създаден от Samsung. Камерата е 13-мегапикселова с f/2.2, а на в предната част на Yota3 е поместен и датчик за пръстови отпечатъци. Когато обърнете устройството, ще видите най-забележителната му линия, която го отличава от всички други сходни телефони на пазара - 5,2-инчов E-ink Carta II екран с разграничителна дарба 720p - много сериозен ъпгрейд, спрямо панела в предходния модел, който беше 4.7 инча и имаше резолюция 960 x 54. E-ink екранът има тройка капацитивни бутони в долната си част, което също е прелестно изобретение.

В сърцето на Yota3 лежи осемядрен Snapdragon 625 - леко отчаяние, изключително предвид на крайната цена на телефона от 3 699 юана - или към 560 $, вместо предстоящите 350. Батерията на Yota3 е с потенциал 3300 mAh, а в комплекта има и 9V/2A бързо зарядно с USB-C формат. Което води и до неналичието на обичайния 3,5 милиметров аудио жак - за свързване с множеството стандартни слушалки, ще ви е нужен преходник.

Телефонът идва в три версии - базов модел с вградена памет от 64GB - с гореспоменатата цена, 128GB модел, който ще коства 655 $. Двете версии имат 4GB RAM и опция за спомагателна памет, за сметка обаче на слота за втора сим карта, който както множеството хибридни китайски решения, дублира microSD. Съществува и трета версия, която е с 64GB вградена памет, само че употребява по-качествени материали - 316L стомана, вместо анодиран алуминий, както и ваучери за електронни книги.

Трудно е да предвидим по какъв начин тъкмо ще се продава Yota3 в Китай, да не приказваме за останалата част на света. Докато устройството е много автентично с двата си екрана, цената не е задоволително атрактивна, с цел да павира пътя му към всеобщия консуматор. Изглежда множеството хора ще предпочетат към този момент да носят стандартния си телефон, дружно с който и да е генеричен читател за електронни книги на стойност стотина $.

UPDATE: Yota3 ще бъде пуснат в продажба и в други елементи на планетата, в това число Русия, под името YotaPhone 3 по-късно през тази година.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР