е новият световен клубен шампион! Сините победиха Палмейрас с 2:1

...
е новият световен клубен шампион! Сините победиха Палмейрас с 2:1
Коментари Харесай

Познат герой качи Челси на световния футболен връх

е новият международен клубен първенец! " Сините " победиха Палмейрас с 2:1 след продължения във финала в Абу Даби. Двубоят не излъчи победител в постоянното време, откакто двата отбора си размениха по един гол. Четири минути преди края на продълженията обаче Кай Хаверц осъществя дузпа и се трансформира в огромния воин за " сините ". В добавеното време на продължението Палмейрас остана с 10 души, откакто Луан получи пряк червен картон,
Срещата стартира в по-спокойно движение, като през първото полувреме играта беше равностойна и нито един от отборите нямаше стопроцентово състояние. Удари на Хаверц и Хъдсън-Одой не дадоха нужния резултат за Челси, а Дуду на два пъти пропусна за Палмейрас. В 30-ата минута Мейсън Маунт беше сменен наложително и на терена се появи Кристиан Пулишич.

В 55-ата минута Ромелу Лукаку изведе " сините " напред. Белгиецът засече центриране отляво и с глава прониза вратата на Вевертон. Малко по-късно Пулишич беше покрай втори гол, само че пропусна. В 61-ата минута Тиаго Силва игра с ръка и реферът отсъди дузпа за Палмейрас. Рафаел Вейга беше прецизен от бялата точка.
В 73-ата минута Пулишич можеша да извече Челси още веднъж напред. Изстрелът му мина настрана. След като в постоянното време двата отбора не се победиха, мачът влезе в продължения.
В 116-ата минута състезател на Палмейрас игра с ръка и Челси получи право да извърши дузпа. Кай Хаверц застана зад топката и не сгреши.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР