е инвестирала в развойна дейност - щадящи природата решения и

...
е инвестирала в развойна дейност - щадящи природата решения и
Коментари Харесай

Innovation Starter Accelerator подписа договор за сътрудничество с Аурубис България |

е вложила в развойна активност - щадящи природата решения и софтуерни и цифрови усъвършенствания, над 300 млн. евро от 2018 до 2020 година в България.

След като през лятото подписа меморандум за дълготрайно съдействие със Софийска вода, част от Веолия, през октомври удостовери партньорство и с Аурубис България. Аурубис е водещата интегрирана група за произвеждане на мед и най-големият преработвател на мед в света. Компанията създава 1 млн. тона медни катоди всяка година и разнообразни медни артикули от тях.

Двете организации ще работят дружно в посока облагородяване на средата у нас, новаторски решения в интерес на хората, кръгова стопанска система и образования и събития в региона на нововъведенията и обществените решения.

До момента Innovation Starter Accelerator е вложила в четири сдружения - протеиновите произведения на “Кардинал Байтс ” ООД, облеклата с етно претекстове на “Носия Етно ” ООД, цифровата платформа за преданост на “Синтели ” ООД, просветителната роботика на “Еду Ботс ” ООД и е в развой на финално утвърждение на договорка със здравния план “Капсибо ” ООД.

В новия сезон на акселераторската стратегия вземат участие нови 5 компании, които ще завършат образованието си в края на ноември, а организацията за нововъведения приготвя и седмото по ред издание на интернационалния конгрес за нововъведения.

“Компании, които сполучливо ползват дълготрайни тактики за нововъведения в България, като Аурубис България, са извънредно скъп сътрудник за нас, тъй като схващат по едно и също време значимостта на дълготрайното мислене и поддръжката на обществото, като своя съществена полезност и въпреки това, те влагат доста в качеството на живот за чиновниците си ”, показа Олег Гурбалов, ръководещ сътрудник в Иновейшън Стартър.

„ Можем да сътворяваме положителни неща, когато сме обединени. За нас от „ Аурубис “ е чест, че можем да сме потребни “, съобщи Тим Курт, изпълнителен шеф на компанията.

За Иновейшън Стартър:

Иновейшън Стартър е първата българска профилирана организация за нововъведения, която партнира на бизнеса и обществения бранш за дизайн на дълготрайна просвета на нововъведения. Компанията стои зад плановете Innovation Explorer, Академия за нововъведения и е фонд управител на Accelerator.bg, най-голямата корпоративна акселераторска стратегия в България.

За Аурубис България:

„ Аурубис България “ АД е втората по величина компания в страната и е част от Aurubis AG – интегрирана интернационална група за произвеждане на метали и най-големият преработвател на мед в света. „ Аурубис “ стопанисва медодобивния цех до Златица и Пирдоп в Средногорието. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР