E-ink, още известно като електронно мастило, е страхотно творение за

...
E-ink, още известно като електронно мастило, е страхотно творение за
Коментари Харесай

Дисплеят, който работи без батерия

E-ink, още известно като електронно мастило, е ужасно създание за хората, които обичат да четат, само че заобикалят да натоварват очите си със мощното излъчване на таблетите.

Технологията бе приложена и в няколко модела телефони, само че като цяло към този момент е запазена марка за мобилните четци.

Скоро това обаче може да се промени, откакто неотдавна китайската компания от Шенжен Waveshare създаде екран с електронно мастило, който не се нуждае от батерия, с цел да работи.

Екранът се нуждае от извънредно малко сила, с цел да работи, и може да се зарежда от Near-field Communication (NFC) антените в мобилните устройства.
 Снимка 472293

NFC технологията се употребява за безконтактни заплащания и прекачване на неголеми количества данни сред джаджи, само че е способна да доставя и доста дребни количества електрическа сила.

Създателите на екрана имат намерение да пробват да основават калъфи за телефон с външен екран за четене, само че считат, че технологията може да се приложи в уличните знаци, етикетите в магазините и на доста други места.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР