Дясната популистка партия Алтернатива за Германия“ (АГ) засили своята реторика

...
Дясната популистка партия Алтернатива за Германия“ (АГ) засили своята реторика
Коментари Харесай

„Алтернатива за Германия“: Ислямът няма място в Германия


Дясната популистка партия „ Алтернатива за Германия “ (АГ) ускори своята изразителност против исляма и имиграцията в последната седмица преди парламентарните избори в Германия на 24 септември.

Според почитан представител на политическата мощ мюсюлманската вяра „ няма място в Германия “ и добави, че нейната „ политическа теория не е съвместима с една свободна страна “.

„ Ислямистката изразителност, принуждение и тероризъм имат своите корени в Корана и в ученията на исляма “, съобщи пред кореспонденти заместник-председателят на АГ Александър Гауланд, който е и претендент за канцлер на партията.

Това не е първият път, в който Гауланд и неговият претендент вицеканцлер Алис Вайдел провокират спорни реакции с мненията си преди вота. Според Гауланд Германия би трябвало да се гордее със своите ветерани от двете международни войни. В същото време против Вайдел се появиха обвинявания, че е наемала на работа мигрант, без да заплати съответната такса за това.

Нападките против исляма идват на фона на нови социологически изследвания, които демонстрират увеличение на преднината на партията, трансформирайки я в евентуална трета политическа мощ в страната. Според данните АГ може да получи сред 10 и 12 % поддръжка на парламентарните избори, като преди този момент социолозите й даваха сред 8 и 10 %.

В същото време любимците от обединяването на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) означават спад с 2% до 36%. Това се приближава до най-слабите им изборни резултати от 1998 година, когато Социалдемократическата партия (СДП) отпред с Герхард Шрьодер ги победи.

Въпреки представянето си, консерваторите на Меркел остават надалеч преди втората СДП, която се чака на изборите да получи към 23%.

Според трендовете на изследванията АГ освен че ще стане първата крайнодясна партия в Бундестага от края на Втората международна война през 1945 година, само че според от това каква ще бъде ръководещата коалиция, може да застане отпред на опозицията.

В момента представители на АГ има в 13 от 16-те локални Народното събрание в Германия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР