Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната

...
Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната
Коментари Харесай

Военният министър и посланикът на Великобритания и Северна Ирландия обсъдиха сътрудничеството си

Двустранното съдействие в региона на защитата разискаха министърът на защитата Тодор Тагарев и Н.Пр. доктор Роб Диксън, ексклузивен и пълномощен дипломат на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, осведомиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

" Оценяваме ангажираността на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия за гарантиране сигурността в Черноморския район и поддръжката за повишение на оперативната съгласуемост и качествата на българските Въоръжени сили “, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев. Той акцентира значимостта на присъединяване на английски военнослужещи при подкрепяне построяването на бойната група на територията на страната, както и взаимните учения сред Специалните сили на България и Обединеното кралство. По време на диалозите бяха разисквани въпроси от настоящия дневен ред на сигурността и положителното равнище на взаимни военни учения, тренировки и образования.

Като предпочитани задания пред своя екип министър Тагарев уточни укрепването на отбранителните качества, модернизирането на Въоръжените сили, построяването на качества за противопоставяне на хибридни закани и дезинформационни акции, задълбочаването на интеграцията в границите на НАТО и Европейски Съюз, както и поддръжката за Украйна.

В диалозите участваха заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на дирекция " Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев и аташето по защита на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия подполковник Кристофър Самърс.

" Разширяването на бойната група на територията на България с рамкова страна Италия до равнище бригада, в сходство с решенията от Срещата на върха на НАТО в Мадрид, е развой, по който работим интензивно. Увеличаваме обсега на ученията и тренировките, като демонстрираме подготвеност и решителност за отбрана както на суверенитета на България, по този начин и на всяка страна-членка на Алианса, според концепцията на НАТО за въздържане и защита “, съобщи по време на срещата началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Извънредният и пълномощен дипломат на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия Н.Пр. доктор Роб Диксън изрази удовлетворение от формираното постоянно държавно управление на България и пожела триумф на новия кабинет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР