Двустранни въпроси не трябва да бъдат обвързващи и няма да

...
Двустранни въпроси не трябва да бъдат обвързващи и няма да
Коментари Харесай

Борел ни отряза за споровете със Скопие

Двустранни въпроси не би трябвало да бъдат обвързващи и няма да дефинират процеса по присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. Това съобщи първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.
На въпрос на БНР какви ще са идващите стъпки, в случай че до ноември Северна Македония не признае в конституцията си съществуването на българско малцинство и не впише българите в главния си закон като държавотворен народ, както се планува в така наречен френско предложение за начало на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, Борел отговори:
" Северна Македония отбелязва добър прогрес и от европейска страна няма нищо, което би блокирало присъединението й към Европейски Съюз. При това присъединение ще бъдат прецизно спазени европейските правила и стандарти. За това несъмнено е належащо положително съдействие и районното съдействие остава значителен детайл, както и стабилизирането, с цел да може да бъде прибавен присъединителният развой. Но двустранни въпроси не би трябвало да бъдат обвързващи и няма да дефинират процеса по присъединение ", акцентира Борел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР