Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната достигна 218.15 на 100

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната достигна 218.15 на 100
Коментари Харесай

COVID картата на България: Още един регион въвежда мерки

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната доближи 218.15 на 100 хиляди души. Това демонстрира информация в системата на здравните управляващи.

От уеб страницата на Центъра по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/ за отстранени цветовите зони, които указват равнището на разпространяване на ковид по области.

Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че едвам две области в страната към момента са с под 100 инфектирани на 100 хиляди инфектирани на двуседмична база /зелената зона по предходната цветова класификация/. Това са Велико Търново и Търговище.

Останалите са в жълтата зона с над 100 инфектирани на 100 хиляди души, а три области са в алено - над 250 инфектирани на 100 хиляди души. Това са София-град, Варна и Бургас.

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони.

Регион 4 /Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково/ влезе в зеления Етап 1. Така в него към този момент са всички райони без северния централен Регион 2 /Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново/, само че 5-дневната прогноза демонстрира, че се чака и той да влезе в първия стадий.

Етапите са написани в обновения План за справяне с пандемията.



Той планува при влизане в Етап 1 да се вкарват общи противоепидемични ограничения, измежду които носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, съблюдаване на отдалеченост и повишена хигиена, работа от разстояние там, където е допустимо.

Предвижда се и осъществяване на засилен утринен филтър в просветителни и детски заведения, както и в институциите за даване на обществени грижи.

Мерките ще бъдат въвеждани със заповеди на Регионалните здравни инспекци, а в случай че един район влезе в Етап 4, ще се постановат ограничения на национално равнище.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР