Двупартиен законопроект ще даде на компанията 6-месечен срок да продаде

...
Двупартиен законопроект ще даде на компанията 6-месечен срок да продаде
Коментари Харесай

САЩ отново поискаха китайската ByteDance да продаде TikTok и заплашиха да го блокират, ако не го направи

Двупартиен законопроект ще даде на компанията 6-месечен период да продаде TikTok, с цел да може приложението да остане налично в Съединени американски щати или то ще бъде неразрешено в магазините за приложения в Съединени американски щати...

Емил Василев 12:52 | 06.03.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:53 | 05.03.2024

Открито е удостоверение на хипотезата за „ РНК света “

ХардуерДаниел Десподов - 14:09 | 04.03.2024

Твърде подло: съветският „ Сбер “ мощно утежни качеството на изображенията във към този момент закупените тв приемници

ХардуерЕмил Василев - 8:43 | 04.03.2024

Руските преносими компютри „ СИЛА “ ще се доставят с авансово конфигурираната Оценка за съвместимост Uncom

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Американските законодатели внесоха законопроект, съгласно който ByteDance би трябвало да продаде приложението за къси видеоклипове TikTok в границите на 6 месеца. В противоположен случай платформата ще бъде блокирана в Съединени американски щати, оповестява Ройтерс. Депутатите свързват фрапантната мярка със опасността за националната сигурност, за която се твърди, че идва от китайската компания ByteDance – притежател на платформата.

Законопроектът е последният от дългата поредност опити на законодатели и други длъжностни лица да забранят или принудят към продажба приложението.

Законопроектът е първият сериозен ход на американските управляващи от съвсем година. Преди това импортираният от сенатори закон за блокиране на TikTok се забави в Конгреса заради дейностите на сили, лобиращи за ползите на платформата.

„ Това е моето обръщение към TikTok: скъсайте с Китайската комунистическа партия или ще загубите достъпа до американските консуматори. Най-големият съперник на Америка няма право да управлява преобладаващата обществена медийна платформа в Съединените щати. “

заяви Майк Галахър, един от вносителите на законопроекта и началник на комисията по Китай в Камарата на представителите

Документът дава на ByteDance 165 дни да продаде TikTok, който се употребява от над 170 милиона американци. В противоположен случай на Apple, Гугъл и други притежатели на магазини за приложения ще им бъде неразрешено да оферират TikTok. Както и да дават уеб хостинг услуги на приложения, следени от ByteDance. Законопроектът не подхваща никакви дейности против потребителите на платформата.

„ Този законопроект е директна възбрана на TikTok, без значение по какъв начин създателите му се пробват да го прикрият. Законът потъпква правата на 170 милиона американци и лишава 5 милиона дребни предприятия от платформата, на която разчитат, с цел да се развиват и да основават работни места. “

това съобщи представител на ByteDance

Съветът за национална сигурност към Белия дом дефинира законопроекта като „ значима и дълго чакана стъпка “ и добави, че администрацията на президента ще работи с Конгреса, „ с цел да укрепи законопроекта и да го сложи на допустимо най-силната правна основа “. Забележително е, че през февруари в TikTok започва акция за преизбиране на настоящия президент на Съединени американски щати.

Документът дава право на президента да разпознава приложения, които провокират безпокойствие или опасност за националната сигурност. И му дава опция да ги забрани или да ограничи активността им, в случай че те откажат да трансферират собствеността си. Законопроектът се отнася за платформи с повече от един милион дейни консуматори годишно, в случай че притежателят на такава платформа е недружелюбна към Съединени американски щати организация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР