Двуметров смърч ще издигнат в неделя коматевци на обръщалото в

...
Двуметров смърч ще издигнат в неделя коматевци на обръщалото в
Коментари Харесай

Коматево купи жив смърч вместо елха - пази го с камери

Двуметров смърч ще повдигнат в неделя коматевци на обръщалото в квартала, ще го украсят с играчки за елха, а лидерът на митингите против протяжните поправки и ограничавания на придвижването Стефан Лозанов ще се облече като Дядо Коледа за фотоси с децата.

Акцията стартира в 14 ч. и се провежда от съдружие „ Коматевци за Коматево” с поддръжката на компанията за разделно сметосъбиране „ Еко Булпак”. Тя обезпечава декорация в алено и златно за коледното дърво, а него коматевци купили сами.

Ще го засадят и ще се грижат за него, с цел да го гиздят всяка Коледа. Тази година за първи път кварталът ще има декорация и тя не се изчерпва с живото дърво. Осигурени са светещи снежен човек и елен, а също и дървена шейна.

Коматевци са купили дори железна пощенска кутия, в която хлапета да пускат писмата до Дядо Коледа. Предоставят пощенски марки от 65 ст. и поемат уговорката след 17 декември да изпратят посланията, с цел да се включат подателите в акцията на „ Български пощи” и да получат отговор от Добрия дъртак.

Празни картонени кутии, напълнени с пръст и увити в лъскави хартии като дарове, ще са последният щрих. А кметът на „ Западен” Борислав Инчев ще възпламени коледните светлини.

Гайдар от квартала ще посвири на тържеството, надарено дете ще извърши национални песни, локалната детска вокална група също ще се изяви и всички ще тропнат хоро.

Организаторите са купили и фойерверки за 80 изстрела, които ще са кулминационната точка на празника. Ако някой хвърли око на украсата, да има поради, че отсрещният магазин е с видеокамери. /Марица.бг
тагове коматево смърч елха
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР