Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво
Коментари Харесай

Шеф във Формула 1 разкри кой е на нивото на Шумахер

Двукратният международен първенец Макс Верстапен към този момент е на едно равнище с рекордните носители на купата Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, съобщи някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстоун.

92-годишният Екълстоун сподели пред ДПА преди първия старт за сезона за Гран при на Бахрейн в неделя, че нидерландският водач е безусловно на същото равнище като двамата велики първенци и " не би трябвало да бъде поставян под тях ".

Екълстоун добави, че Верстапен може да стартира своята епоха като Шумахер и Хамилтън, които са спечелили рекордните седем трофеи всеки от тях, тъй като неговият тим " Ред Бул " е най-хубавият сега.

" Случайно получаваш най-хубавият водач с най-хубавия тим в това време ", сподели Екълстоун, който беше началник на Формула 1 към четири десетилетия до 2017 година.

Британецът също не изключва опцията Хамилтън да надмине Шумахер с осма купа, при изискване че неговият тим " Мерцедес " се усъвършенства след акция под равнището си през 2022 година.

" Разбира се, че той може да вземе осма купа. Няма да е елементарно, само че съм уверен, че ще даде всичко от себе си. Хамилтън в действителност би желал да вземе тази осма купа ", сподели Екълстоун.

Той има вяра също, че Мик Шумахер може да има бъдеще в спорта, макар че в този момент е единствено авариен водач в " Мерцедес " за сезон 2023, който стартира през уикенда в Бахрейн.

Мик, наследник на Михаел Шумахер, беше освободен от " Хаас " след две години в тима.

Сега той е авариен водач на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в " Мерцедес ", а Екълстоун сподели пред ДПА, че това евентуално е най-хубавият му късмет да остане в спорта и да се опита да възобнови кариерата си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР