Двукратният олимпийски шампион в класическия стил Петър Киров събра елита

...
Двукратният олимпийски шампион в класическия стил Петър Киров събра елита
Коментари Харесай

Петър Киров събра елита на българската борба за 50-годишен юбилей

Двукратният олимпийски първенец в класическия жанр Петър Киров събра елита на българската битка за 50-годишния празник от спечелването на първата купа от игрите Мексико 68, оповестява формалният уеб страница на федерацията. Четири години по-късно той дублира трофея си и в Мюнхен 72.
 Петър Киров чества 50г. от първата си купа на олимпийските игри в Мексико @@@

Негови посетители бяха Боян Радев, също повторен олимпийски медалист, Георги Мърков, Стефан Ангелов, Гюро Гюров, Нено Ненчев, президентът на Европейската федерация по битка Цено Ценов, както и президентът на БФ Борба Христо Маринов. Юбилеят пристигна да почете и Димитър Златанов, сребърен олимпийски медалист във волейбола.
 Петър Киров чества 50г. от първата си купа на олимпийските игри в Мексико @@@

В 13-годишната си кариерата Киров печели 52 златни медала. Той е първият притежател на златния пояс " Никола Петров " и 11 пъти става първенец в 11-те присъединяване в шампионата. Приет е и в залата на на славата на битката в щата Оклахома, Съединени американски щати. А другояче с битка Киров стартира да се занимава прекомерно късно, на 21 години.

" Да, имам загуби, само че те се броят на пръстите ми на едната ръка - призна Петър Киров. - Преди Олимпиадата в Мексико ми беше най-трудно, тъй като имах сериозна конкуренция в България. И безусловно до последния ден не се знаеше кой ще замине за олимпиадата. Никога не съм имитирал. Имитаторите са обречени на крах. Дори са ме питали за Боян Радев, дали не му имитирам. Боян е първият, дублирал олимпийската си купа. Той беше буря, мощ. На финала на олимпиадата тушира противника си. Каква по-безапелационна победа от това. Аз имах различен жанр на битка ".
 Петър Киров чества 50г. от първата си купа на олимпийските игри в Мексико @@@

" Учил съм се от Петър Киров, а когато пристигнах в националния тим, той към този момент беше станал един път олимпийски първенец - съобщи Георги Мърков. - И огромен кеф беше да ме вози с Волга-та си, получена за купата. Аз идвах от село, даже нямах колело ".

" Независимо от ранга, достиженията и славата, които има, Петър си остана един земен човек. Емблема на българската битка ", сподели и Цено Ценов. Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР