Двукратният европейски шампион по бокс - Даниел Асенов, заяви, че

...
Двукратният европейски шампион по бокс - Даниел Асенов, заяви, че
Коментари Харесай

Даниел Асенов: Бронзов медал от Европейско първенство по бокс не е малък успех

Двукратният европейски първенец по бокс - Даниел Асенов, съобщи, че бронзовия орден от шампионата на Стария континент в Ереван е значителен триумф. Националът ни направи това при завръщането си на родна змея от арменската столица.

В категория до 54-килограма, Асенов доближи полуфиналите на конкуренцията при мъжете, където загуби с 0:5 съдийски гласа от ирландеца Дилън Ийгълсън и се задоволи с бронзовия орден.

За българина оценката е четвърто следващо на европейски финали. Той е златен медалист от Самоков 2015 и Харков 2017, както и сребърен от Игрите в Минск през 2019 година.

" На европейското състезание изпълних това, което се изискваше от мен. Раздадох се до дъно, демонстрирах най-хубавото от това, което упражнявах последно. Мисля, че се оправих и демонстрирах един много добър бокс. Не мога да бъда отчаян от класирането си, въпреки всичко трети на европейско състезание не е дребен триумф. Знаете, че съм привикнал все да бъда на най-високото ходило, само че се случват такива неща. От всичките си участия на европейски шампионати, било то при юноши, младежи или мъже, все имам извоюван орден. Това ме радва и ме стимулира ", стартира боксьорът ни.

Той показа, че съгласно него съдийството на европейското състезание в Ереван е било комплицирано и необичайно.

" Съдийството в Ереван бе доста комплицирано и необичайно. В някои дуели и петимата съдии дават разнообразни оценки, което е трагично. Всеки си има своята позиция на нещата ", добави Асенов.

Националът ни разкри, че още след първия рунд против Ийгълсън е знаел, че ще загуби срещата.

" В полуфиналната борба беше ясно, че аз изгубвам, защото първия рунд го изгубих с 0:5 точки. Във втория рунд се впуснах в по-голяма борба, само че резултатът още веднъж бе в интерес на ирландеца (2:3) и оттова насетне ми бе ясно какво ще се случи ", приключи Даниел Асенов ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР