Двудневни разговори между политиците на икономиката и финансите от групата

...
Двудневни разговори между политиците на икономиката и финансите от групата
Коментари Харесай

Война или операция: Г-20 се раздели заради Украйна

Двудневни диалози сред политиците на стопанската система и финансите от групата на 20-те най-богати народи в света (Г-20) ще приключат във вторник без взаимно изказване заради разликите сред огромните сили по войната в Украйна. Това заяви Ройтерс като се базира на домакина на срещата - Индия.

По време на своето председателство на Г-20 Индия се надява да реализира консенсус по отношение на промените в огромните многоназионелни банки, да контракти световен управителен принцип за криптовалутите и да форсира разрешаването на задълженията на уязвимите страни, само че спорът Русия-Украйна хвърли сянка върху световната дипломация, блокирайки решаването на належащи проблеми

Повечето западни страни, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия и Франция, настояха за твърдо наказание на Русия и войната в Украйна, до момента в който Русия и нейният другар Китай се опълчиха на сходен ход, добави представител на домакините в последния ден от договарянията в западния град Гандинагар.

 По света: Срив на доверието в Путин, мненията за Зеленски са смесени По света: Срив на доверието в Путин, мненията за Зеленски са смесени

Заради това се провали изотвянето на изводи, допустими за всички членове. Според източникът на Ройтерс част от страните упорстваха да нарекат спора война, до момента в който Русия се базира на акцията си, която към този момент е в шестнадесетия месец, като " специфична военна интервенция ".

Индия възприе значително неутрална позиция, като отхвърли да упрекна Русия за нашествието и настоя за дипломатическо решение, като в същото време усили покупките на нефт от Русия на ниски цени, написа Ройтерс.

В събота индийски представител съобщи пред Ройтерс, че посредничеството за мир сред Русия и Украйна е отвън пълномощията на Г-20 и сходни старания биха били най-добре подхванати от Организация на обединените нации и посредством двустранни договаряния.

По-рано тази седмица министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че поддръжката на Вашингтон за Украйна е недвусмислена и една от главните му цели тази година е да се бори с напъните на Русия да заобикаля глобите.

Срещата в западния щат Гуджарат беше третата финансова среща на Г-20 под индийското председателство. Индия не съумя да изготви взаимно изказване по никоя от основните посоки, откогато пое председателството на Г-20 предишния декември.

Някои длъжностни лица споделиха, че опълчването е по-слабо от първите срещи, извършени в Бенгалуру през февруари, само че страните остават твърди в позицията си.

В края на срещите в Бенгалуру неналичието на консенсус измежду членовете на Г-20 принуди Индия да прибегне до издаване на " резюме на ръководителя и финален документ ", в който просто заключи двудневните диалози и означи различията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР