Двубоят между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в първите няколко

...
Двубоят между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в първите няколко
Коментари Харесай

Ще се сблъскат ли Хамилтън и Верстапен - ето отговорът и на двамата

Двубоят сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен в първите няколко съревнования от сезон 2021 във Формула 1 провокира към този момент няколко коментара, че е въпрос на време двамата да се ударят, написа clubs1.bg. Последното сходно изказване пристигна от страна на шефа на Макларън Рейсинг Зак Браун. Това неизбежно докара до въпроси към водачите по какъв начин биха коментирали сходно очакване.

„ Мисля, че до момента се оправих добре, заобикаляйки каквито и да e произшествия. Има още 19 съревнования и се надявам да не се стига до такава степен “, съобщи Хамилтън.

„ Хубавото съгласно мен е, че посред ни има задоволително почитание. Смятам – допускам и вие знаете, той мисли, че има доста за доказване. Аз не съм тъкмо в същата позиция. Моят метод е по-дългосрочен – състезаваме се на маратон, а не на спринт. В последна сметка по тази причина и резултатите ми са такива. Ще продължа да работя по същия метод и ще сторя всичко, с цел да не се блъскаме. “

Седемкратният международен първенец добави, че съгласно него ще е доста мъчно отборът на Ред Бул да бъде надвит този уикенд. Каза също по този начин, че Монако е превъзходно място, само че надпреварата там от дълго време не е вълнуващо за почитателите.

„ Форматът е еднакъв от години. Но надпреварата е с едно прекъсване. Изпреварванията са извънредно сложни, в случай че въобще имаш опция. Не мисля, че почитателите се радват на това. В неделя евентуално ще гледат влакче от болиди. И въпреки всичко остава някак вълнуващо да гледаш “, добави англичанинът.

Макс Верстапен бе безапелационен, че водачите по принцип не подхождат към която и да е маневра с мисълта за конфликт.

„ Нямам какво да потвърждавам. А избягването на контакт съгласно мен зависи и от двете страни. Да, справихме се добре, това е истина. Състезаваме се твърдо, не сме се удряли. Да се надяваме, че ще продължим по същия метод и ще продължим да се надбягваме твърдо “, изясни Верстапен.

„ Честно, в действителност не знам какво повече да кажа по въпроса. Ние по принцип не се опитваме да се блъскаме, нали? Така че сходни изказвания просто основават забавни заглавия. Предполагам, че когато се каже „ въпрос на време е (да се ударят) “ – вместо да се опише какъв брой страхотни бяха конкуренциите до момента, това може да притегли още неколцина фенове. Хората, естествено, дават отговор повече на такава стръв. “

Себастиан Фетел пък напряко се възмути от приказките за вероятен случай, защото съгласно него се подценяват вероятните последици.

„ Мисля, че не виждате – хората в профил, публицистите наподобява не схващат – какъв брой близки са борбите от време на време. Колко елементарно могат да се объркат нещата без някой да е имал сходно желание. Както загатна и Макс, никой не потегля да изпреварва с мисълта да отстрани другата кола или себе си. Просто рискът е прекомерно висок. Когато искаш да задминеш противник или да защитиш позицията си, допуските са безпределно дребни. “

„ Фактът, че до момента не е имало нищо демонстрира класата и на двама им. Не знам за какво чакате толкоз въодушевено злополука. Според мен би трябвало да се вълнувате от това по какъв начин се състезаваме толкоз близо без произшествия. Смятам, че това е гений, а не да се блъскаш. Знам, че за вас е по-вълнуващо, когато летят парчета. Ние обаче се усещаме ужасно, когато се движим на ръба и го вършим ловко. “

Световният първенец за 1980 година Алан Джоунс обаче е на малко по-различно мнението във връзка с изпреварванията в актуалната Формула 1.

„ (На старта в Испания) се притесняваха повече да не се ударят един различен. Резултатът е, че стопират рано. Всичките се опасяват да се пробват – да не би стюардите да решат, че пространството не е било задоволително. Ако има място, водачите би трябвало да могат да нападат. Сега се намираме в миг, в който се сдържат прекомерно, тъй като може нещо да стане. Например стюард да реши, че това е рисково каране “, съобщи Джоунс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР