Двойно по-висока глоба за репатриране на автомобил ще плащат шофьорите,

...
Двойно по-висока глоба за репатриране на автомобил ще плащат шофьорите,
Коментари Харесай

Плащаме двойно, ако ни вдигнат колата с паяк. Ето от кога

Двойно по-висока санкция за репатриране на автомобил ще заплащат водачите, нарушили разпоредбите за паркиране в София, от 1 юни.

За вдигнат с паяк автомобил ще се дължи 120 лева вместо сегашните 60 лева Това единомислещо реши комисията по превоз по предложение на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

Причината за смяната е, че от 2012 година не е променяна тази стойност на репатрирането, а тогава междинната заплата в София е била 879 лв., а в този момент е 1730 лв., написа в претекстовете си вносителят.

Това взеха решение единомислещо общинските съветници от транспортната комисия. До края на месеца актуализирането на таксата би трябвало да бъде прегледано и от Столичния общински съвет.

В момента разноските по репатриране на един автомобил са 126,54 лева, сочат калкулации на Центъра за градска подвижност. Данните са за месец ноември 2021 година, като са изчислени по отношение на репатрираните тогава 32 107 автомобила.

Отделно от тази сума на лидера на погрешно паркирания автомобил се постанова санкция. Навсякъде в Европа има единствено санкция, само че не и заплащане на преместването на колата от притежателя й, разяснява Борис Бонев от " Спаси София ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР