Двойният европейски шампион под 18 години Матиа Фурлани постигна изключителен

...
Двойният европейски шампион под 18 години Матиа Фурлани постигна изключителен
Коментари Харесай

18-годишният Фурлани с 8.44 м в скока на дължина

Двойният европейски първенец под 18 години Матиа Фурлани реализира извънреден резултат в скока на дължина в Савона. Италианецът скочи 8.44 метра в своя трети опит. Световният връх за юноши под 20 години е 8.35 м, само че достижението на Фурлани беше реализирано с попътен вятър над допустимите стойности - 2.2 м/сек, като няма да влезе в формалните регистри. Това обаче е най-дългият скок в историята, постиган от спортист под 20 години, при всевъзможни условия.

“Все още би трябвало да осъзная какво направих. Полудях, когато видях резултата от 8.44 м. Малко по-късно вятърът се появи на таблото, само че това не промени реакцията ми, това е ужасно показване и аз в действителност съм благополучен, тъй като работих толкоз интензивно, с цел да се приготвя за летния сезон ”, показа щастливият италианец пред FIDAL.

Фурлани беше една от звездите на Европейското състезание за юноши под 18 години в Йерусалим през юли предходната година. Той завоюва купата в скока на дължина с най-хубав резултат в Европа за юноши под 18 години от 8.04 м, а в скока на височина стана европейски първенец с 2.15 м.

А геният му не се простира единствено в скоковете. Наскоро той направи дебют на 200 метра, като реализира 21.12 сек.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР