Двойка от Идън Прери, Минесота, е претърпяла значителни финансови загуби,

...
Двойка от Идън Прери, Минесота, е претърпяла значителни финансови загуби,
Коментари Харесай

Как мъж изгуби близо $10 милиона в крипто схема, без знанието на жена му

Двойка от Идън Прери, Минесота, е претърпяла обилни финансови загуби, възлизащи на близо $10 милиона, заради лъжлива крипто скица, с която се е сблъскала в LinkedIn.

Властите в Минесота оповестяват, че мъжът е бил подведен от обещанието за голяма възвръщаемост посредством капиталова скица. Той се срещнал с лице в LinkedIn, което го убедило да влага, обещавайки му обилни облаги и концепцията да напусне брачната половинка си.

Мъжът, без знанието на брачната половинка си, изпратил общо $9.2 милиона в 21 транзакции, като непрестанно увеличавал депозитите си.

Джон Стайлс, представител на основния прокурор на Минесота акцентира, че изгубената сума в този случай е невиждана и е потрес за всички в тяхната работа.

Разследването разкри, че обвинените не са вложили парите на мъжа, както са дали обещание, а вместо това са ги употребявали за закупуване на криптовалута в своя изгода.

Мъжът вярвал, че влага в лъжлива скица, наречена “ “, която лъжливо твърдяла, че употребява автоматизиран програмен продукт за търговия за обилни облаги, до момента в който в действителност извличала средствата на жертвите на друго място.

Съпругата на мъжа схванала за обстановката, когато забелязала, че той ликвидира капиталовите им сметки в продължение на шест месеца. В положение на суматоха той изискал от нея да изтегли всички останали средства, с цел да покрие “ ” в размер на $2.8 милиона за измамника.

По-нататъшните следствия разкриват, че измамникът е употребявал Metropolitan Commercial Bank в Ню Йорк, което е постоянно срещана процедура при сходни измами и пране на пари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР