Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти,

...
Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти,
Коментари Харесай

Двоен ръст на износа на българските марки на Лидл

Двоен растеж на приходите от експорт на български марки артикули, създадени особено за веригата " Лидл ", регистрираха от компанията у нас пред публицисти в понеделник. През 2018 година този износ е възлизал на 30млн. лева, до момента в който година по-рано е бил за 15 млн. лева, уточни Милена Драгийска, изпълнителен шеф на " Лидл България " Тя добави, че непрекъснато пораства размерът на предлаганите лични марки в българските магазини на веригата и към този момент техният дял е към 75-76 на 100, а поръчани от компанията дегустации " на сляпо " и изследване на мнението на 4600 българи от шест града сочи, че над 80 % от хората харесват питателните артикули, създадени за веригата, и биха ги предложили.

Проведеното от интернационалната организация " Ипсос " проучване по какъв начин мъже и дами сред 25 и 60 години възприемат питателните артикули на " Лидл " е обхванало 199 артикули, предлагани във веригата, от които 24 са личните марки, изясни нейният представител Виолета Тачева. Става въпрос за млечни артикули, меса и риби, салами, бири и сладоледи от разнообразни ценови сегменти. За готовите храни са били канени минувачи да опитат ребрандираните артикули и да ги оценят, а месата и рибите са били приготвяни в заведения за хранене и поканените особено респонденти са си споделили мнението за тях, изясни Тачева.

Според резултатите най-високо оценени са били рибите и сладоледите – с над 95 на 100 утвърждение. При всички останали хранителни групи утвърждението надвишава 80 %, а при някои и над 85 на 100. Като цяло 86 % на участниците в изследването са харесали личните марки на веригата, 82 на 100 считат, че те са качествени, а 81 % биха ги предложили на свои близки и другари.

" Когато поръчвахме проучването, се надявах на утвърждение от към 65-70 на 100, което би било отлична оценка на нашите старания да предлагаме на клиентите си положителни храни на оптимални цени. Резултатите ме изненадаха същински и предизвикването пред нас в този момент е да задържим това мнение ", разяснява Драгийска.

По думите ѝ това изследване е значимо за продължение на напъните на компанията да е иноватор в създаването на артикули по свои предписания и надзор върху суровините, които се употребяват за приготвянето им, на индустриалния развой и спазването на хигиената и най-много да са на цени и чудесно съотнощение качество – цена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР