Движението за права и свободи е готово да вземе третия

...
Движението за права и свободи е готово да вземе третия
Коментари Харесай

От ДПС са готови да получат третия мандат

Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за сформиране на държавно управление като би преговаряло за кабинет с всички партии, в това число и с " Възраждане ". Това заяви пред Българска национална телевизия депутатът от придвижването Рамадан Аталай.
Прочетете още
" Защо да не бъде мандатът в Движение за права и свободи? Ние сме единствената групировка, която сме потвърдили, че с трети мандат можем да вършим държавно управление. И в този момент бихме могли да създадем като приказваме с всички. Защо не и с " Възраждане "? Те бяха моторът на това да движат казуса с 40-те % (намаляването на излъчванията от въглищните централи, заложено в Плана за възобновяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от " Възраждане ", какво щеше да стане? ", съобщи Аталай.

Той добави, че България се нуждае от държавно управление, което да изведе страната от рецесията, само че и за което да бъде поета политическа отговорност.

" Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на идващите избори, ще са отговори и за задълбочаването на рецесията у нас, която към този момент няма да е единствено икономическа и обществена, само че и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за смяна на управническата система у нас, с което ние не сме съгласни ", сподели още той.

Рамадан Аталай, който е и заместник-председател на енергийната комисия, разяснява и решението на депутатите да задължат държавното управление да предоговори Плана за възобновяване и резистентност. Той е оптимист за предоговарянето при изискване, че ръководещите " се засилват ".

Аталай разкритикува кабинетът " Петков ", че е приел проекта без да организира публично разискване и без той да бъде обсъден от Народното събрание.

" Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя заран, преди да идат в офисите на крипотвалутата, да посетят Мини Марица и да видят защо става въпрос. Така бяха поети едни задължения, които нямаше да са потребни за обществото и България. Освен това са изменени изцяло и целите за развиване на енергетиката ни. От Плана за възобновяване и развиване взеха решение, че могат да усвоят едни 1,25 милиарда лева за акумулатори, които никой не ги е виждал.

Освен това тези вероятности са взети на база 2019, а всичко върви на база 1990. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето предпочитание е да разбираем на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, един път сме ги изпълнили и повторно - вместо да останат в енергетиката, може да им дадем опция – да бъдат разпределени в други браншове, където да понижим нездравословните излъчвания. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - по този начин ще понижим производството на сила с излъчвания, които се изхвърлят в околната среда ", разясни той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР