Движението с електромобил е с 97% по-чисто от автомобилите с

...
Движението с електромобил е с 97% по-чисто от автомобилите с
Коментари Харесай

Без данъци за колите на ток

Движението с електрически автомобил е с 97% по-чисто от колите с мотор с вътрешно горене, показват едно от огромните преимущества от националната браншова организация Индустриален клъстер Електромобили. Електрическите транспортни средства създават нулеви CO2 излъчвания. Така можем да дишаме доста по-добре. Този факт наподобява изключително прелъстителен за градското население, изключително в централните региони, в които смогът от въглеводороди и азотни оксиди в комбиниране, щедро замърсяват въздуха, разясняват специалистите.

В България записаните електрически и хибридни транспортни средства от всички категории са 7246 броя. От тях леките коли на ток са едвам 741, даде информация преди няколко месеца зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.. Най-екологичните возила във всички общини употребяват огромен бонус - притежателите им не дължат налог МПС и паркират гратис на платените паркинги.

По думите на Борисов, още през 2010 година България е една от деветте страни членки на Европейски Съюз, които са подкрепили със взаимна декларация предпочитаното развиване на електрическата подвижност в Европа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР