Движението по път I-1 през Владая ще се регулира с

...
Движението по път I-1 през Владая ще се регулира с
Коментари Харесай

АПИ въвежда нова регулация за движението през Владая

Движението по път I-1 през Владая ще се контролира с ръчен реверс, до момента в който не се построи непрекъснат подобен. Това заяви Иван Досев, член на УС на АПИ след среща с инициативните комитети от село Драгичево и Мала Кория във връзка организацията на придвижване по път I-1 през Владая.

Досев чака непрекъснатият реверс да се построи до края на актуалната година. Реверсивното придвижване на път I-1 през Владая ще се вкарва в дните с натоварен трафик. Той ще се контролира в утринните и вечерните часове , посочи той.

Досев добави, че по този метод времето за прекосяване се понижава с 20-30 минути , което не е малко за подобен къс сектор. Той увери, че е нямало оферти реверсивното придвижване на пътя да бъде отстранено.

От своя страна кметът на регион " Витоша " Теодор Петков уточни, че с инициативните комитети са се разбрали и поели ангажимент всички да създадат едно публично разискване на това реверсивно придвижване , защото има нарастване с към 3500 коли дневно по пътя.

По думите му цялото това придвижване натоварва извънредно доста улиците по кв. " Княжево " и провокира неодобрение от страна на живущите по проблема.

Петков посочи, че публичното разискване ще се организира през август и на него ще участват поданици на обитаемоте места, както и Инициативните комитети.

Председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов разясни, че макар контрактуваното през днешния ден, жителите от Драгичево ще излязат край пътя, без да блокират и затрудняват придвижването по Е-79.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР