Движението по бул. "Тодор Каблешков" в столицата ще бъде изцяло

...
Движението по бул. "Тодор Каблешков" в столицата ще бъде изцяло
Коментари Харесай

Изцяло пускат движението по бул. Тодор Каблешков в столицата

Движението по бул. "Тодор Каблешков " в столицата ще бъде напълно възобновено от на следващия ден, заяви зам.-кметът по "Обществено строителство " Ангел Джоргов. Той направи ревизия на реконструкцията на релсовия път на бул. "Цар Борис III " при пл. "Македония ".

Завършва работата по северното платно на "Тодор Каблешков ". Той уточни, че през днешния ден се вършат заустванията с пътна настилка към съответните улици, тази нощ ще бъде довършена пътната маркировката. Извършват се 72-часовите проби на контактната мрежа. До 15 септември ще приключат работите и по тротоарите и велоалеите, заяви Джоргов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той осведоми, че завършва последното бетониране на бул. "Македония ", където е линейният парк, след което не престават дейностите по построяването на самия парк - бордюри, настилки и алеи. В обособеното трасе от "Руски монумент " в посока "Княжево " се работи по построяването на релсовия път при "Пирогов ".

От другата седмица започваме работа при кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов ", уточни зам.-кметът. Той сподели, че от през днешния ден стартира същинското създаване на релсовия път, като се работи по южните тротоари на ул. "Алабин ". В края на тази седмица ще бъде пуснато придвижването по северното локално платно на бул. "Македония ". Джоргов посочи, че на всички подучастъци на "Алабин ", при разкопаването са излезли много непредвидени инженерни мрежи, само че към този момент е завършена реконструкцията на всички тях - и на мрежите, които са били по плана и на тези, които са излезли при изкопните работи.

Оттук нататък зависи единствено от строителя, защото имаме към един месец закъснение на обособени подобекти, сподели Джоргов. По думите му аргументите са неуточнен кадастър, замяна на водопроводи, за които не е имало данни, както и засипване на недействащи канали. Строителят ни е показал обновен график, в който може да се навакса изоставането.

Според Джоргов без значение от забавянето, най-важно е ремонтът да се прави качествено. Зам.-кметът напомни, че секторът от трамвайното ухо при Съдебната палата до трамвайното ухо в "Бъкстон " ще бъде пуснат за придвижване през април следващата година.

По мотив ремонта на ул. "Цар Иван Шишман " зам-кметът заяви, че сдруженията "Топлофикация София " и "Софийска вода " завършват с техните поправки на 10 октомври като наподобява, че срокът ще бъде спазен.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР