Двете страни от сглобката са поставили документи, които могат да

...
Двете страни от сглобката са поставили документи, които могат да
Коментари Харесай

Денков обяви, че има “доста добър диалог” с Габриел

Двете страни от сглобката са сложили документи, които могат да послужат при договарянията, само че би трябвало да се влезе в развой на договаряния. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Народното събрание по отношение на подготовката за ротацията. „ Нямам подозрение, че това ще отнеме повече от два дни и се надявам този интервал да бъде обезпечен, с цел да могат договарящите да огледат двата документа, да видят къде има единодушие и да уточняват текстовете, по които има потребност от единодушие, което не е явно първоначално и тогава ще забележим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време и би трябвало да минем през този развой на договаряния “, разясни той.

Денков удостовери, че от месец има информация за съответната работа на всеки министър. Тя е била изпратена и на вицепремиера Мария Габриел и е трябвало двамата да я обсъдят. Този диалог още не се е състоял, само че ще се организира в идващите няколко дни.На въпрос за какво оценката на министрите се бави, той отговори, че той следва да е към Мария Габриел.

„ Разбирам я – на нея й би трябвало време да влезе в дълбочина, да организира диалози с всеки един от тези министри и да разбере какви са аргументите, в случай че нещо не е изпълнено “, сподели Денков. Той добави, че " няма нищо трагично " и, че разговорът с Габриел е „ много добър “.

Запитан дали вижда проблем в това, че една от парламентарните партии се управлява от човек, глобен по закона " Магнитски " - Делян Пеевски, Денков отговори по този начин: „ За мен същинският проблем е, че нашата правосъдна система явно не работи, както би трябвало. Полагаме големи старания, с цел да може тази система да се почисти от дълбоки проблеми, които станаха изключително явни през последните дни, тъй че, който е подкупен да може да си получи съответното отмъщение от институциите. “

По тематиката с прекратяването на дегорацията Денков съобщи, че няма риск държавният авиоотряд да спре да лети, а изпращането на писмото в последния ден е по думите му " или изключителна немарливост, или бойкот, тъй че ще има някакви последици ". Той съобщи, че има риск от повишаване цените на горивата за потребителите, защото те зависят от цената нефта на интернационалните пазари и тъй като с прекосяването към неруски нефт, се усилват рисковете от закъснение.

„ Трябва да се резервира „ Лукойл “ да работи, с цел да няма шоково увеличение на цените и по тази причина се борихме до момента “, сподели Денков.

На въпрос дали така наречен Червен корсар, заплашвал държавни институции, се оказва със бездомнически метод на живот той отговори че няма информация за него, с изключение на от медиите. Премиерът акцентира, че съмнението към Червения корсар наподобява забавно, само че би трябвало да сме сигурни, че зад него не се крие " освен това ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР