Двете страни на чудесата (Come Away) e свободна интрепретация на

...
Двете страни на чудесата (Come Away) e свободна интрепретация на
Коментари Харесай

В Холивуд сигурно са полудели: Чернокожи актьори изиграха белите Алиса и Питър Пан

 " Двете страни на чудесата " (Come Away) e свободна интрепретация на детските романи " Алиса в страната на чудесата " и " Питър Пан ". Ето малко в обобщение на кино лентата:

Преди Алиса (Кийра Чанса) да отиде в Страната на чудесата и преди Питър (Джордан Наш) да стане Пан, те са били брат и сестра. Когато по-големият им брат умира в драматичен случай, и двамата се мъчат да спасят родителите си (Дейвид Ойелоуо и  Анджелина Джоли) от спиралата на отчаянието. Накрая са принудени да изберат сред дома и въображението, което и предпоставя иконичните им пътешествия в Страната на чудесата и в Невърленд.

Любопитното е, че това е една от дребното функции на Джоли, която напоследък се е отдала на политическа и обществена активност.

Другата по-ярка на специфичност на кино лентата е, че прелива от политкоректност. 80% от актьорите са чернокожи, включително и " белите " персонажи на Алиса и Питър Пан. Това е обикновено е за трендовете в Холивуд за последните години. Все отново щом Орфей бе изигран от негър, какво остава и за Алиса и Питър Пан.

Премиерата на кино лентата е през днешния ден и може да се види и в дребното работещи кина в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР