Двете деца на семейство на българска гражданка и турчин, които

...
Двете деца на семейство на българска гражданка и турчин, които
Коментари Харесай

Българка и турчин се молят на Ердоган за помощ

Двете деца на семейство на българска гражданка и турчин, които се срещнали в обществената мрежа Facebook и които живеят на фамилни начала, останаха без поданство. Семейство Сойер, което има две деца - едното на година и половина, а другото единствено на две седмици, нито могат да изкарат персонални документи на децата си, нито да се възползват от здравно осигурителни вноски за лекуване, заради това, че не са сключили цивилен брак, прецизира 24rodopi.com. 
Бащата Акън Сойер, който означи, че при залавяне, жена му ще бъде депортирана и ще получи възбрана да посещава Република Турция за пет години, показа още: "Не знаем по какъв начин да постъпим. Ако жена ми бъде хваната, ще остана самичък с децата си. Моля, за подпомагане от способените органи ", написа "Миллиет " в материал, озаглавен "Отчаянието на родители с друго поданство ". Според получената информация, Акън Сойер (на 43 години), който живее в гр. Айдън, се влюбил в Айлин, - жител на Република България. Двамата се срещнали във Facebook. След известно време Айлин и Акън, които общували чрез обществените мрежи, решили да се оженят. Айлин и Акън Сойер, който по това време работел в Истанбул, се срещнали и се оженили с набожен обред по взаимно единодушие на скромна гала в стеснен кръг. Заживели дружно с мисълта да сключат и цивилен брак. Двойката има наследник на име Алпер, роден преди година и половина. Айлин Сойер, която трябвало да вземе уверение за подписване на цивилен брак от България и която заради стопански аргументи и грижите около забременяването не съумяла да се върне в родината си, сега обитава в Турция незаконно. Преди две седмици на двойката им се родила и щерка на име Аданур. Айлин е наясно, че в случай че бъде хваната от управляващите ще бъде депортирана. Тя изиска помощ, с цел да отгледа децата си. 
"Тъй като децата ни нямат ЕГН, те са без поданство ", настояват двамата родители. Айлин Сийер споделя пред "Миллиет ", че децата ѝ имат здравно удостоверение за раждане, само че не и поданство. "Моля, да дадат поданство на децата ми. Обичам мъжа си. Ако бъда депортирана, ситуацията ще стане доста тежко. Дано не бъда хваната. Моля, да ни помогнете. Не се тормозя за себе си, боязън ме е, че ще остана надалеч от децата и мъжа си. ", съобщи още тя. 
Акън Сойер, който изиска помощ от президента Реджеп Тайип Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм, изясни, че проблемите им са доста съществени и че желае само да сключат цивилен брак с Айлин, с цел да може децата му да станат жители на Република Турция, добави: "Ако жена ми бъде хваната от управляващите, няма да може да се върне в Турция 5 години. Не знаем какво да вършим. Имаме отговорности и към болничното заведение. А тези отговорности са заради обстоятелството, че децата ми нямат поданство. Моля, помогнете. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР