Двегодишното кученце Андриена е било намерено от доброволци на улица

...
Двегодишното кученце Андриена е било намерено от доброволци на улица
Коментари Харесай

Пилот прелетя 1200 километра, за да спаси от приспиване кученце

Двегодишното кученце Андриена е било открито от доброволци на улица в Северна Каролина. Животното е страдало от пролапс на пикочния мехур - ветеринарите допускат, че това може да е резултат от обезчестяване от човек. Вестник "Дейли Мейл " написа, че в приюта са желали да приспят нещастното кученце, до момента в който в делата не се намесили спасители.

За да се избави Андриена, кученцето е трябвало да бъде доставено от приюта за животни в окръг Гренвил, Северна Каролина, при ветеринар в Стамфорд, щата Кънектикът. Именно това и направил Пол Стекленски - някогашен боен и притежател на частен аероплан от Пенсилвания.

Пътят, който Пол трябвало да измине в името на спасяването на кученцето, е бил с дължина от към 1200 километра. Той доставил Андриена в болничното заведение в Стамфорд, където животинчето било оперирано по неотложност.

Освен това, Пол взел още 13 кучета от приюта, които били готови за приспиване - в този момент те ще имат късмет да намерят нов дом.

Пилотът Пол Стекленски е създател на благотворителната организация Flying Fur Animal Rescue. Той е сметнал, че от 2015 година е съумял да избави от приспиване над 700 кучета. Междувременно Андриена оздравява бързо под грижите на ветеринарите, скоро кученцето ще се снабди и с нов дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР