Двегодишен лабрадор е излекуван от алкохолна зависимост. Това е първият

...
Двегодишен лабрадор е излекуван от алкохолна зависимост. Това е първият
Коментари Харесай

Излекуваха куче от алкохолна зависимост

Двегодишен лабрадор е оздравял от алкохолна взаимозависимост. Това е първият сходен случай във Англия.

Коко бил доведен в подслон за животни в Плимптън дружно с друго куче след гибелта на притежателя им. Те се нуждаели от незабавна ветеринарна помощ, защото страдали от гърчове.

Служители в избавителния център настояват, че кучетата са се пристрастили към алкохола, защото са имали достъп до напитка, оставена от стопаните им, оповестяват изданията на Острова.

Коко съумял да се възвърне, откакто бил подложен на терапия за лекуване от алкохола. Той бил замаян в продължение на четири седмици, с цел да се предотвратят гърчовете. Другото куче обаче умряло, предава бТВ.

„ Лечение на куче от алкохолна взаимозависимост е нещо, с което се сблъскваме за първи път. Коко е при нас повече от месец, откогато дойде в реанимация. Историята му е трагична. Коко беше в сериозно положение и се нуждаеше от 24-часови грижи. Стана ясно, че той страда от признаци, предполагащи алкохолна взаимозависимост “, разгласяват от Woodside Animal Rescue Trust в обществените мрежи.

От избавителния център показват, че животът на кучето към този момент е отвън заплаха. То не приема медикаменти и стартира да се държи обикновено.

„ Кучето към момента не е готово за осиновяване и макар че наподобява се е възстановило физически, към момента понякога има душевен разстройства “, споделят спасителите му и показват вяра, че Коко ще бъде осиновен скоро.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР