Две заплахи е получила съдийката от Плевенския окръжен съд Владислава

...
Две заплахи е получила съдийката от Плевенския окръжен съд Владислава
Коментари Харесай

Ще ѝ изкормим гениталиите. Как съдия Цариградска беше заплашена и след убийството на Нотариуса

Две закани е получила съдийката от Плевенския областен съд Владислава Цариградска в границите на единствено едно денонощие, удостовери самата тя пред Свободна Европа.

Новината идва на фона на след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и разкритията, които Цариградска направи по случая.

Тя и арбитър Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд споделиха пред Висшия правосъден съвет (ВСС) още през 2020 година, че са били заплашвани от Нотариуса по отношение на обсъждани от тях каузи. Тогавашният основен прокурор Иван Гешев обаче не реагира. Едва след преди три седмици прокуратурата се засилва, а, и започнаха да изследват контактите му в правосъдната система.

За първата опасност арбитър Цариградска заяви пред в понеделник сутринта. Като неин създател ръководителя на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов . Впоследствие той да я е заплашвал.

Малко по-късно същия ден Цариградска получава и втора опасност. Тя е получена на формалния имейл на Плевенския областен съд, заяви. По думите на съдията наличието на последната опасност е " в смисъл, че би трябвало да мълча, в случай че не желая да ми се случат разчленявания ".

" Кажете и на арбитър Цариградска мълчанието е злато или ще и изкормим гениталиите ", гласи въпросният имейл, с който Свободна Европа се срещна (оригиналният правопис е непокътнат - б.р.).

В момента тя се движи с защита, обезпечена ѝ от Министерството на правораздаването още преди десетина дни.

В понеделник пред Цариградска дефинира всички интензивности на държавните институции по случая " Нотариуса " като " една реплика ".

Според нея само Министерство на вътрешните работи и прокуратурата могат да изяснят всички детайлности за мрежата за въздействие на убития Божанов върху правосъдната система, само че " няма вяра в тези формати да бъде разкрита истината ".

По думите ѝ след първичните закани от Нотариуса към нея, в Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) е имало разработка с данни за по-тежки закононарушения.

" Вероятно търговия с въздействие, подкупи и други закононарушения, осъществявани от най-високопоставени магистрати ", сподели тя.

Според нея разплитането на проблема е можело да стане след инспекция дали тя и други магистрати са били нелегално подслушвани, когато е получила заканите от Божанов. Цариградска твърди, че Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, за което има доказателства.

" Имал е водещ началник от Министерство на вътрешните работи и по неофициална информация този негов началник е от Трето районно ръководство и напълно неотдавна е бил освободен от служба ", сподели тя.

Министерство на вътрешните работи нито отхвърли, нито удостовери изказванието. Въпросът ще бъде обяснен в границите на воденото досъдебно произвеждане, сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов .

По думите му всички данни, събрани по проблема " Нотариуса ", са докладвани на прокуратурата. Включително и за възможни връзки сред него и полицията.

В понеделник Цариградска сподели, че посредством обща позната представителят на прокуратурата Веселин Иванов я е предизвестил " да се кротне ". По думите на Цариградска сходни предизвестия Иванов е отправял и към някогашната министърка на опазването на здравето Асена Сербезова-Стоименова по време на пандемията от COVID-19.

Самата Стоименова удостовери това в персоналния си профил във Facebook в понеделник.

През 2020 година, когато тя беше началник на фармацевтичния съюз, беше поради изявления по медиите. По-късно Сербезова.

Преди седмица Цариградска по проблема с Нотариуса. Тя приказва за таблоидни уеб сайтове, употребявани за очернянето ѝ във времето, в което е била сплашвана от Нотариуса. Тя беше обект на клеветническа акция от уеб страниците " Пик ", " Блиц " и вестник " Уикенд " през 2019 и 2020 година

Тя изнесе и обществена информация от отчетите на Бюрото за надзор на СРС-тата, че през последните години такива разследващи начини са били употребявани над 150 пъти по отношение на магистрати, само че не е известно какво се е случило със събраните доказателства.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР