Две трети от любовните връзки възникват между приятели, сочат данните

...
Две трети от любовните връзки възникват между приятели, сочат данните
Коментари Харесай

Развенчаха мита за любовта от пръв поглед

Две трети от любовните връзки пораждат сред другари, сочат данните от изследване на канадски учени, представено от изданието "Дейли мейл ".
Изследването развенчава мита за любовта от пръв взор, която е обичан сюжет на голяма част от филмите.
Почти 1900 студенти и възрастни доброволци са взели участие в изследването, извършено от експерти от университета на Виктория, провинция Британска Колумбия, Канада. 68% от тях са безапелационни, че актуалната или последната им сантиментална връзка е почнала като другарство. Искрите на любовта припламват, откакто към този момент съществува другарство.
Данните леко се разграничават съгласно пола, равнището на обучение или етноса, изясняват специалистите. Най-често другарството прераства в любовни връзки при младежите, които са навършили 20 години, както и при еднополовите двойки. Това се следи при 85% от сантименталните двойки в тези две групи.
При студентите другарските връзки не престават към 2 години, преди да прераснат в любовна връзка. Огромна част от участниците в проучването оповестяват, че не са почнали другарството с сантиментални планове или поради привличане.
47,4% от студентите признават, че избират първо да открият другарството, което по-късно да премине в сантиментална връзка. Участниците в допитването подценяват другите благоприятни условия да срещнат своята половинка - да вземем за пример на празненства или при онлайн запознанство.
Авторът на изследването професор Дану Антъни Стинсън, която е учител по логика на психиката във университета на Виктория, се надява, че то ще накара хората да преразгледат предубежденията си за любовта и другарството. "Нашите проучвания демонстрират, че връзките сред другарството и романтиката са размити.
Според мен това ни принуждава да преосмислим догатки за това какво прави положителното другарство, само че и какво стои зад положителните сантиментални връзки ", споделя тя.
Данните от изследването са оповестени в изданието "Соушъл сайколъджи енд пърсънелити сайънс ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР