Две трети от хората във Великобритания, които наскоро са се

...
Две трети от хората във Великобритания, които наскоро са се
Коментари Харесай

Британско изследване: Двама от трима заразени с Омикрон казват, че и преди са боледували от КОВИД

Две трети от хората във Англия, които неотдавна са се заразили с разновидността Oмикрон, настояват, че към този момент са имали Covid преди този момент. Констатациите са от огромно, продължаващо изследване, наречено React, при което се преглеждат PCR тестванията на над 100 000 души в Англия.

Необходима е още работа, с цел да се разбере какъв брой от тях са същински наново инфектирани - само че резултатите разкриват групите, които наподобява са по-склонни да се заразят още веднъж с Covid, сочат предварителните констатации. Сред тях са здравните служащи и семействата с деца или с доста членове под един покрив. Важно е да се подчертае, че изследването не е рецензирано т.е. не е минало самостоятелна научна оценка.
Лабораторни данни: Осем лекарствени субстанции работят и против Омикрон
Осем антивирусни медикаменти, употребявани от лекарите за други варианти на ковид, се оказаха ефикасни и при лекуването на инфектираните...
Прочети повече
В изследването са тествани повече от два милиона души. Последните констатации, за първите две седмици на 2022 година се базират на към 100 000 теста за полимеразно-верижна реакция (PCR), изпратени на доброволци и по-късно върнати, а към 4000 са се оказали позитивни.

Когато определени от тях бяха секвенирани, с цел да се ревизира какъв вид Covid е болестта, съвсем всички са се оказали Oмикрон - мощно инфекциозният вид, разпознат за първи път в Южна Африка и провокирал огромна зимна вълна от инфекции в Обединеното кралство. Едва 1% са били случаите на Делта (14 случая) Все още не е ясно какъв брой от доброволците, които са дали позитивен резултат, са били изцяло имунизирани.

Двама от всеки трима (65%) от инфектираните доброволци споделят, че към този момент са имали позитивни проби за Covid преди да вземат присъединяване в това изследване. Много от тях е допустимо да са се заразили още веднъж, макар че в някои случаи най-новите PCR проби може да улавят остарели следи от вируса, показва БГНЕС, базирайки се на BBC.

Други оценки сочат, че един на всеки 10 случая на Oмикрон е допустимо да е наново заразяване.
Pfizer и BioNTech стартират клинични изпитвания на ваксина против " Омикрон "
Компаниите " Pfizer " и " BioNTech " стартират клинични тествания на нова версия на ваксина против ковид. Тя е особено проектирана да...
Прочети повече
Напоследък инфекциите с ковид във Англия понижават, само че остават високи измежду децата и младите младежи, сочат още констатациите на React.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР