Две спортни зали за баскетбол и волейбол ще бъдат заложени

...
Две спортни зали за баскетбол и волейбол ще бъдат заложени
Коментари Харесай

Здравко Димитров иска да строи две спортни зали в Пловдив

Две спортни зали за баскетбол и волейбол ще бъдат заложени в финансовата стратегия на община Пловдив следващата година. Това заяви Здравко Димитров, като изясни, че плануват залите с топла връзка сред тях да се построят до СУ „ Св. св. Кирил и Методий” в регион „ Западен”.

„ Длъжници сме на тези два спорта”, акцентира Димитров и добави, че планът се изготвя сега. Пред довеждане докрай е зала „ Дунав” на едноименния бул. в регион „ Северен”.

Кметът увери, че не се отхвърля от плануваното преди време строителство на олимпийски плувен комплекс „ Младост” и сега се пробват да намерят стратегия, по която да аплайват за пари. „ За басейна има план, само че не знам до каква степен е сполучлив. В комплекса е очакван ресторант и това подвига цената”, означи Димитров, като допусна, че вероятно планът ще се преработи. Стойността му е към 12 млн. лв..

За олимпийски плувен комплекс още през 2019 година е определена компания - реализатор ГБС - Пловдив, преди локалните избори беше направена първа копка, само че при започване на мандата си Здравко Димитров спря градежа.

Идеята е басейнът да се свърже със Спортния диспансер, който към този момент работи добре и печели.

Според Здравко Димитров бюджетът на община Пловдив за 2022 година се обрисува да бъде естествен, само че той посочи, че сега няма човек, който да планува какво ще се случи след месец, камо ли след години.

Нека да бъдем естествени в настояванията си към бюджета, а ние ще поставим най-много старания за положителни промени в Пловдив, увери кметът.

Реконструкцията на кино „ Космос” може също да бъде включена в програмата за 2022 година За постройката на ул. „ Гладстон” се приготвя план.

Зам.-кметът Пламен Райчев увери, че интензивно се приготвят и публичните поръчки за обектите, за които е контрактуван банков ангажиран. „ Може би през идната седмица ще стартираме две – за главен ремонт на бул. „ Хаджи Димитър” и за пробива на Водната палата. Надявам се до края на годината или при започване на идната да обявим и публичната поръчка за разширението на ул. „ Царевец”.

Единственото, което би трябвало да уточним, е с прекосяването на Южен обходен колектор, за който непрекъснато поддържаме връзка с В и К, ” изясни Райчев. Зам.-кметът подсети, че строителството на подлез „ Модър – Царевец”, който също се финансира от банковия заем, напредва.

Снимка от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР