Две седмици преди парламентарните избори в Швеция антиимигрантската партия Шведски

...
Две седмици преди парламентарните избори в Швеция антиимигрантската партия Шведски
Коментари Харесай

Крайнодясна партия излиза на второ място в проучванията преди изборите в Швеция

Две седмици преди парламентарните избори в Швеция антиимигрантската партия Шведски демократи излиза на второ място съгласно ново изследване, оповестено през днешния ден, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Крайнодясната партия, ръководена от депутата националист Пер Ими Окешон, се чака да получи сред 20 и 23% съгласно три изследвания оповестени тази седмица, изпреварвайки консервативната Умерена съдружна партия, която бележи спад до 16-18%.

Шведската социалдемократическа работническа партия на министър-председателката Магдалена Андершон резервира първата си позиция с към 30%, по данни на институтите " Новус ", " Ипсос " и " Сифо ".

Досега предизборната акция беше доминирана от сериозните проблеми с проведената престъпност и с преодоляването на растящите сметки в Швеция. Това са били и главните тематики, посочени от интервюираните, преди тези, свързани с имиграцията и расовата дискриминация.

Социалдемократите на власт, които втвърдиха тона по тези въпроси, възнамеряват също по този начин завръщането на страната в либерализирани от години браншове като опазване на здравето и обучение.

Лидерът на Умерените Улф Кристершон е последовател на доближаване със Шведски демократи и има упоритост за премиерския пост, който социалдемократите държат от 2014 година

За първи път в политическата история на Швеция, консервативната партия е подготвена да ръководи с цената на поддръжка от крайнодесните, които са държани настрана от ръководещите обединения от влизането им в Народното събрание през 2010 година

Новото второ място на Шведски демократи, трети на предходните избори през 2018 година, ще ускори тяхната позиция при следизборните договаряния.

Гласуването се оформя като доста оспорвано - левият блок, воден от социалдемократите, които разчитат на поддръжка от Партия на зелените, Лява партия и Партия на центъра, ще разполага с към 49-50%. Подобен е сборът от процентите на обичайните десни партии - Умерена съдружна партия, Либералите и Християндемократи, дружно със Шведски демократи.

С този непосредствен баланс на силите комплициран от нежеланието на някои партии да работят дружно, образуването на ново държавно управление наподобява мъчно постижимо, съгласно анализаторите.

Швеция дълго време нямаше мощна националистическа партия, само че Шведски демократи записаха напредък на политическата сцена в страната през последните петнадесет години, белязани от нарасналата имиграция най-много след войните в Ирак и Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР