Две седмици, две АТР титли за Феликс Оже-Алиасим. Трофеите във

...
Две седмици, две АТР титли за Феликс Оже-Алиасим. Трофеите във
Коментари Харесай

Битката за Торино навлиза в решителна фаза: Оже-Алиасим с все по-големи шансове


Две седмици, две АТР трофеи за Феликс Оже-Алиасим. Трофеите във Флоренция и Антверпен несъмнено усилиха доста възможностите на канадеца да стигне до дебютно присъединяване във Финалите на АТР в Торонто.

Задачата обаче е надалеч от свършена. Тази седмица ни предстоят два АТР 500 шампионата, в Базел и Виена, които могат да преобърнат битката за оставащите три позиции.

В момента Оже-Алиасим е седми в годишната ранглиста. Именно това е последното място, даващо право на присъединяване в Торино, защото десетият Новак Джокович е сигурен участник заради обстоятелството, че има купа от Големия шлем през сезона.

Свободните позиции са три като за тях реален късмет имат петима тенисисти. Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Оже-Алиасим заемат местата все още, само че Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач не са толкоз надалеч. Камерън Нори и Матео Беретини също на доктрина са в битката, само че при тях класирането е по-скоро невероятно и минава през купа през тази седмица и на Мастърса в Париж.

Оже-Алиасим е на 340 точки пред осмия Тейлър Фриц, само че и на единствено 215 зад Рубльов и на 330 зад Медведев. Това значи, че той може да се изкачи даже до петото място при положително показване в Базел като в това време това зависи и от резултатите на Медведев и Рубльов във Виена. Фриц и Хуркач също ще играят в австрийската столица, тъй че канадецът сигурно ще следи резултатите и в другия АТР 500 шампионат.

Едно е несъмнено – конспирация за последните позиции за Финалите ще има и по време на Мастърса в Париж, само че почналата седмица може да приближи оптимално някои от кандидатите до мечтаното присъединяване в Торино.

И по този начин – несъмнено място на Финалите имат Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Новак Джокович, Каспър Рууд и Стефанос Циципас. Ето по какъв начин наподобява битката за останалите три места:
  Тенисист   Настоящи точки   Максимум вероятни точки на 31.10
 5) Даниил Медведев  3,555  4,055
 6) Андрей Рубльов  3,440  3,850
 7) Феликс Оже-Алиасим  3,225  3,635
 8) Тейлър Фриц  2,885  3,365
 9) Хуберт Хуркач  2,770  3,270
 10) Новак Джокови*  2,720  Не играе през седмицата
 11) Александър Зверев  2,700 Не играе през седмицата
 12) Камерън Нори  2,400  2,855
 13) Матео Беретини  2,375  2,875
*Джокович има несъмнено място в Торино като първенец от Големия шлем през годината
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР