Две са възможните причини за неуспеха при спиране на мигрантския

...
Две са възможните причини за неуспеха при спиране на мигрантския
Коментари Харесай

Турската политика има огромно значение в миграционния процес

Две са вероятните аргументи за неуспеха при прекъсване на мигрантския поток у нас - липса не жива мощ и техника или бойкот от вътрешната страна, разяснява пред Нова нюз Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

“Почти съм уверен, че има чадър от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Не е допустимо толкоз хора да минават и толкоз хора да бъдат хващани във вътрешността, само че по-малко да бъдат хващани край граничната вадичка ”, сподели ген. Гяуров.

“Системата или не желае да си прави работата, или е пробита от вътрешната страна. Нужен е доста бездънен разбор, с цел да се забележим от къде идват проблемите с преодоляването на мигрантския поток ”, добави още той. 

Бившият народен представител е уверен, че Омар Абдан, 15-годишният сириец, карал рейса с мигранти, който опустоши двама служители на реда в Бургас, е пълновръстен.

“Първото, което си помислих, още преди да видя фрагментите с лидера на рейса беше, че надали той е 15-годишен. Този номер с малолетните и малолетните не е нов и всички, които работят с мигранти го знаят ”, сподели ген. Гяуров.

Според него виновност носят доста хора нагоре в структурата на Министерство на вътрешните работи.

“Как е допустимо те да одобряват изказванията на едно лице, без да се направи обикновена инспекция? ”, попита Гяуров и разясни, че към момента не е късно да се желае подпомагане от Сирия за определяне на персоналните му данни. 

“Този случай за следващ път потвърждава липса на подготвеност. Всички за следващ път разбрахме, че колите на Министерство на вътрешните работи не са надеждно оборудвани ”, сподели още Гяуров и добави:

“За страдание отново сме сюрпризирани и се замисляме за тези събития, откакто още веднъж има известие за починали ”. 

По думите му турският президент Реджеп Тайип Ердоган има опцията да спре мигрантския напор.

“Не имам вяра, че Ердоган пуска част от бежанците да минават границата ни, само че той е в положение да стопира част от тях. В деня след случая незабавно излезе информацията, че турските управляващи са спрели една огромна група. Да, Ердоган има роля във всички тези процеси. Турската политика има голямо значение в този развой ”, безапелационен бе той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР