Две са основните версии за с автобус край Свиленград -

...
Две са основните версии за с автобус край Свиленград -
Коментари Харесай

Прокурор: Човешка грешка или техническа неизправност са двете основни версии за катастрофата


Две са главните версии за с рейс край Свиленград - човешка неточност, обвързвана с несъобразена скорост, или ненадейно зародила техническа нередовност на транспортното средство. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Починалата е 68-годишна жена от Бургас. Други 19 души. Най-тежко ранените са настанени в болничното заведение в Хасково. Състоянието на всички тях е положително и без заплаха за живота.

„ От 10 пациенти, пристигнали за обзор в незабавното поделение нощес, 9 са настанени в болничното заведение. Двама има в хирургия за наблюдаване, 4 дами – в ортопедия с периферни контузии, неизвискващи тежки оперативни намеси. Всички са контактни и съответни, в положително положение. Двамата по-пострадали са водачът и лидерката на групата. Тя е с два счупени прешлена. Шофьорът е 51-годишен. Те са с леки фрактури без никаква неврологична симптоматика. Движат крака, контактни и съответни са. Никое дете не пристигна при нас на обзор. Отказали са да бъдат прегледани, очевидно са били в положително положение “, сподели доктор Георги Гелов, шеф на МБАЛ- Хасково.

„ Разпитани са 19 очевидци от общо 40 присъстващи в рейса. Назначена е сложна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. Няма данни за друго транспортно средство, което да е взело участие в произшествието. Работи се по две версии – човешка неточност вследствие на погрешно преценена скорост по отношение на метеорологичните условия, пътя и наклона, или ненадейно зародила техническа щета “, сподели окръжният прокурор в Хасково Иван Стоянов.

„ Има налична забележима маркировка, само че неприятните метеорологични условия най-вероятно са повлияли на ПТП-то. Предстоят експертизи, които по неоспорим метод ще потвърдят аргументите “, сподели Атанас Ненков, шеф на ОДМВР-Хасково

По думите на проверяващите рейсът е минал през мантинелата на завоя. Дерето, в което е паднал, е надълбоко към 10-15 метра. В него е имало дървесина, която евентуално е предотвратила преобръщането на рейса.

Разледващите обявиха, че рейсът е минал годишен механически обзор през октомври. Пътят сред селата Младиново и Дрибчево към момента остава затворен. Определени са различни направления през селата Лесово и Българе към Автомагистрала „ Марица “, а пътят при Свиленград е отклонен през „ Капитан Андреево “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР