Две руски ракети удариха хотел в центъра на втория по

...
Две руски ракети удариха хотел в центъра на втория по
Коментари Харесай

Хотел в Харков е поразен от две руски ракети, има ранени

Две съветски ракети удариха хотел в центъра на втория по величина украински град Харков нощес, като раниха 11 души, от които един тежко, заяви регионалният шеф, представен от Ройтерс.

На фотоси, оповестени в интернет, се вижда, че доста от прозорците са изпотрошени, има разрушени балкони и огромни купчини парчета на улицата долу.

Губернаторът на Харков Олег Синегубов написа в " Телеграм ", че ударът към 22:30 ч. локално време е бил нанесен с ракети С-300 в Киевския регион на града.

" Девет от ранените са откарани в медицински заведения ", написа Синегубов в приложението за известия. " Един от тях, 35-годишен мъж, е в тежко положение ", добави той. Сред ранените са и гостуващи турски публицисти, написа той.

Ръководителят на прокуратурата в Харков Олександър Филчаков съобщи във видеоклип, оповестен в " Телеграм ", че 23-ма посетители и осем души личен състав са били в хотела, когато са блъснали ракетите.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че са нанесени вреди и по няколко къщи в региона, както и по индустриално дружество и автосалон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР