Две руски ракети са навлезли във въздушното пространство на Румъния

...
Две руски ракети са навлезли във въздушното пространство на Румъния
Коментари Харесай

Две руски ракети са прелетели над Румъния и Молдова - Свят

Две съветски ракети са навлезли във въздушното пространство на Румъния и Молдова, преди да влязат в Украйна, съобщи началникът на украинския общоприет щаб военачалник Валерий Залужни, представен от Ройтерс.

По думите му двете ракети " Калибър " са били изстреляни от Черно море.

Агенция Ройтерс отбелязва, че все още не е съумяла да удостовери информацията от самостоятелен източник.

Онлайн вестникът " Украинска истина " цитира представител на военновъздушните сили, който е декларирал, че Киев е можел да смъкна ракетите, само че не го е направил, защото не е желал да заплаши живота на цивилни в други страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков беше помолен за коментар по случая, само че пренасочи въпроса към съветското министерство на защитата, отбелязва ТАСС.

Молдовското министерство на защитата заяви, че ревизира информацията, а малко по-късно удостовери, че съветска ракета е прелетяла през въздушното й пространство, преди да навлезе на територията на Украйна, и осъди това нарушаване.

Молдовското дипломатическо ведомство заяви, че е извикало съветския дипломат във връзка със случая, съобщи ТАСС. " Министърът на външните работи Нику Попеску подреди незабавно да бъде извикан съветският дипломат в Кишинев Олег Васнецов в министерството на външните работи, с цел да уточни на съветската страна неприемливото нарушаване на въздушното ни пространство ", се споделя в изказване на пресслужбата на министерството.

Румънското министерство на защитата сподели, че към този момент няма удостоверение, че съветски ракети са навлезли в румънското въздушно пространство.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР