Две проверки е започнало Министерството на вътрешните работи, след като

...
Две проверки е започнало Министерството на вътрешните работи, след като
Коментари Харесай

Експерт: Не е намерен нож след фаталната гонка в Стара Загора, МВР не трябва да се предоверява на сигнали от деца

Две инспекции е почнало Министерството на вътрешните работи, откакто мъж от Стара Загора умря след гонка и арест. Прокуратурата проверява служителите на реда за породена гибел посредством асфиксия.„ Прекалено неразбираеми са фрагментите. Какво се е случило – ще обясни следствието. Има няколко странни момента в цялата история. Сигналът е признат от тел. 112 с ясната концепция, че той е подаден от малолетен. Сигнал от малолетен би трябвало да се приема с известна доза релативност. Това са деца. Човек с нож – това е чудноват сигнал. Дали в действителност има нож? После има очевидци и подобен нож не се появява. Никой не го е посочил до момента “. Това разяснява пред доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

„ Този човек е прочут. Той няма по какъв начин да се скрие. Полицията го е спряла на бензиностанцията. Той потегля с автомобила си. Полицията подхваща гонка. Защо? Той е прочут. Те знаят кой е. За мен е странна цялата история. Полицията вярно е реагирала на сигнала, само че децата от време на време могат да преувеличават “, добави той.Иванов изясни, че деветте полицейски автомобила, взели участие в гонката, са били всички патрулиращи тази към този момент в регионалния град.„ Отказът да се извърши полицейско разпореждане е нарушаване. В такива случаи този човек би трябвало да бъде открит. В закона е записано, че при неутрализирането на този човек, когато се употребява физическа мощ, тя би трябвало да бъде използвана, тъй че да се пази животът и здравето на лицето. Имам огромни терзания. Този случай доста прилича този с Ангел Димитров от 2005 година. Наказателното произвеждане продължи близо 16 години с 10 разнообразни правосъдни акта, в това число и подобен от Европейския съд по правата на индивида. Тогава също ставаше въпрос за причиняване на гибел при задържане от полицията вследствие на асфиксия, каквато и в този момент е водещата версия на прокуратурата “, добави юрист Людмил Рангелов.

„ Всъщност в този момент прокуратурата не ревизира дейностите на полицията, а аргументите за гибелта на този жител “, посочи той.„ Физическа мощ при ареста е позволена, само че тя се свежда до това на лицето да бъдат сложени белезници. Оттам нататък той е обезопасен. Всичко друго е свръхактивност “, акцентира Рангелов.Дъщерите изрично обявиха, че не желаят старозагорски лекари да работят по случая. Разследването се прави от следовател от Националната следствена работа, само че наблюдаващите прокурор са от Стара Загора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР