Две престъпления, които станаха в първите дни на новата година,

...
Две престъпления, които станаха в първите дни на новата година,
Коментари Харесай

Пълна деградация! Деца убиват за шише ракия, полицай работи като трафикант

Две закононарушения, които станаха в първите дни на новата година, демонстрират образно следващия етап на  крах на обществото ни. Разкриват, че макар високопарните обещания на политиците, макар десетките стратегии за интеграция, макар непрекъснатите промени в полицията,  деградацията набира скорост.
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Вчера стана ясно, че 59-годишен мъж от  видинското село Гъмзово е открит в двора на къщата си пребит до гибел. Заподозрени за убийството му са четири деца. Три от тях са задържани, а четвъртото, което е едвам на 10 години, е под полицейска протекция. Мотивът за убийството е не по-малко неуместен от възрастта на причинителите - шише ракия, което те са закупили от убития и не са я харесали.
Прочетете още
Според проверяващите органи, жертвата Борислав Бориславов  е обичай свиреп, ритан с корав предмет с чупена долна и горна челюст, череп, раздрани устни.

Убийците са родственици от ромската общественост. Трите момчета не са ходили на учебно заведение, причинители са  на редица домови обири. Родителите на децата работят в чужбина.

Днес, преди обед на автомагистрала „ Тракия ”, полицията задържа два буса с мигранти, като се оказа, че зад кормилото на единия е техен сътрудник – 23- годишен еднообразен жандармерист от профилираните полицейски сили в Столична дирекция на вътрешните работи. Той е в системата от две години. В продължение на месеци е бил в неплатен отпуск. Трафикантът е обяснил, че превозвал мигрантите за пари, защото имал заеми. При задържането си не е оказал опозиция.

И двете закононарушения са симптоматични и разкриват извънредно съществени обществени проблеми.

В случая с момчетата са насъбрани аргументи като продължаващото с години обезлюдяване на Северозапада, където десетки българи отпътуват за чужбина, с цел да изхранят фамилиите си. Децата им остават тук, поверени на баби, дядовци или други родственици, чиито грижи рядко са съответни. Образователната система няма механизми през които да обхване тези българчета и те остават сами на улицата, където са принудени да оцеляват. Те са лишени освен от обучение, само че и от ценностна система, което рефлектира върху държанието им. За тях систематичната приложимост на алкохол е безусловно обикновено събитие, а опитът на обособен човек да им опонира по напълно битов въпрос, провокира жестока експанзия и ликвидиране. Социалните служби, които би трябвало да наблюдават развиването и държанието на тези подрастващи, също са се провалили. Още преди да навършат пълноправие, те към този момент са изпечени нарушители.

Не по-малко индикативен е и случая с полицая- трафикант. Той е единствено на 23 години, само че към този момент е забъркан в тежко закононарушение. Облечен с униформа, той транспортира 30 бежанци с микробус. Като причина показва липса на пари и заеми. Това, несъмнено, не може да бъде опрощение, само че демонстрира до каква деградация води неналичието на промени в Министерство на вътрешните работи. Поредицата от тежки престъпни закононарушения пред последните месеци, в които са забъркани чиновници на министерството, са доказателство, че в системата има големи пробойни.

Всичко това се случва на фона на тоталното безхаберие, демонстрирано от политическата класа. И по всяка възможност няма да е последно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР