Две правозащитни групи обвиниха Израел в допълнително ограничаване на хуманитарната

...
Две правозащитни групи обвиниха Израел в допълнително ограничаване на хуманитарната
Коментари Харесай

Газа е изправена пред глад, тъй като Израел продължава да блокира помощта

Две правозащитни групи упрекнаха Израел в в допълнение ограничение на филантропичната помощ за Газа макар заповедта на висшия съд на Организация на обединените нации.

Точно преди един месец Международният съд в Хага сподели, че Израел би трябвало да направи всичко, с цел да предотврати геноцидните актове в обсадената територия. Тел Авив също би трябвало да предприеме „ незабавни и ефикасни ограничения “ за даване на помощ, добави Министерски съвет.

Но израелските управляващи „ не са подхванали даже минималните стъпки, с цел да се съобразят “ с решението на Министерски съвет, издадено на 26 януари, твърди Amnesty International.

Както Amnesty, по този начин и Human Rights Watch (HRW) обявиха в понеделник, че броят на камионите с филантропична помощ, влизащи в Газа, в действителност е намалял с почти една трета след решението, което пристигна по дело, заведено от Южна Африка, обвиняващо Израел в нарушение на Организация на обединените нации Конвенция за геноцида.

„ Израелското държавно управление гладува “ 2,4 милиона палестинци в Газа, „ поставяйки ги в още по-голяма заплаха, в сравнение с пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР