Две попадения в църква след руска атака в Херсон. Има

...
Две попадения в църква след руска атака в Херсон. Има
Коментари Харесай

Нова руска атака в Херсон, има ранени

Две попадения в черква след съветска офанзива в Херсон. Има ранени. През нощта в Киев и в няколко украински области още веднъж имаше въздушна паника. На към 200 км от Москва, в съветската Калужска област, са свалени шест безпилотни машини, настояват съветски медии. От министерството на защитата обявиха, че става дума за " терористична офанзива ", осъществена от киевския режим.

При първата офанзива над Херсон са ранени пасажери в тролейбус, минавал около църквата " Света Екатерина ". При второто попадение в храма са ранени четирима - пожарникари и чиновници на комуналните служби, пристигнали да разчистват след първия удар.

Безсънна нощ в четири украински области и в Киев поради въздушна паника. Към момента не е постъпвала информация за ранени и нанесени материални вреди. На фронта - украинските сили сполучливо са отблъснали съветски набези на юг, води се нахлуване в региона на Бахмут. Според съветски медии, над Калужска област са свалени шест дрона.



Няма нанесени материални вреди. Според губернатора на региона, задачите не са били в Калуга. Киев не е коментирал офанзивата, само че през последните седмици нападенията с безпилотни апарати на територията на Русия зачестиха, разясняват анализатори. Според обява в Уол Стрийт Джърнъл, Киев готви огромна офанзива с безпилотни апарати над Москва, и задачата на ударите в съветската столица от последните дни е била да види степента на подготовка на съветската страна.

Президентът Володимир Зеленски беседва с украинския дипломатически корпус.

" За Русия това е борба освен против нашата независимост и нашата страна. Москва води борба за световна злополука - тези ненормални хора желаят срив на международния пазар за храни - имат потребност от ценова рецесия, проблеми с доставките. Някой в Москва мисли, че може да направи пари от това, мисли, че може да го изтъргува... Това са доста, доста рискови очаквания.... Сега нашите дипломати имат нова задача - да набират военна техника за Украйна - съоръжение, артилерия, снаряди. Да усилват подготвителните задачи за нашите военни. Да обезпечат Ф-16 и ракети с огромен обхват за Украйна ", сподели Зеленски.

Жозеп Борел - висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност, е предизвестил разрастващите се страни, че Русия им предлага на ниска цена зърно, с цел да сътвори " нови зависимости посредством изострянето на икономическите уязвимости и световната продоволствена неустановеност ".

В писмо, изпратено до тези страни, както и до страните от Г-20, Борел приканва интернационалната общественост да се сплоти и да убеди Москва да се върне към така наречен зърнена договорка, която позволяваше експорт на украинско зърно през Черно море, от която Москва се отдръпна. Според Борел, политиката на Русия е цинична и употребява храните като оръжие.

По време на форума Русия-Африка предходната седмица, президент Владимир Путин съобщи че Москва му е подготвена да размени украинските доставки на зърно за африканските страни - както на комерсиална основа, по този начин и под формата на филантропична помощ. Москва твърди, че ще се върне към съглашението с Киев, в случай че изискванията й бъдат изпълнени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР