Две планови проверки извърши Държавната агенция за закрила на детето

...
Две планови проверки извърши Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Над 1300 са непълнолетните родилки в страната

Две планови инспекции извърши Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) измежду общопрактикуващите лекари. Резултатите демонстрират, че за три години малолетните родилки в страната са 1305. Това заяви в Сливен ръководителят на ДАЗД Офелия Кънева.

По думите й нито едно новородено не е изоставено, нито едно дете е в риск, само че нито една родилка не е траяла образованието си. „ Проблемът не е с грижата за детето, казусът е с родителския потенциал и с поддръжката за личностното развиване. Когато нямаш тапия не можеш шофьорска брошура да вземеш, не можеш на работа да отидеш. Това са обикновени стъпки, които би трябвало да се извървят ”, разяснява още Кънева.

При инспекциите са обхванати над 122 000 пациенти. Според ръководителя на организацията е доста значимо установените данни да станат публични, с цел да не може всеки зает да абдикира от отговорност да спомага. ”Трябва да има  гъвкава форма, при която млада жена преди 18 години да може да продължи живота си. Необходимо е и да има метод лекарите да получат поддръжка за родителския потенциал.

Обобщените резултати поетапно ще бъдат показани в Народното събрание, министерски съвет и всички директно ангажирани лица. Базата данни е към този момент обновена и на териториално равнище, а национална телефонна линия за деца -111 и 116  работи 24 часа. Тя съветва и експерти, и родители, и деца. „ И би трябвало да се употребява като механизъм, който работи тук и в този момент ”, сподели още Офелия Кънева.
 
 
 
  Коментирай Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. Сливен 51 минути Кожно-венерическият център стопира работа? Съществува действителна заплаха кожно-венерическия център в Сливен да спре работа поради...  Кожен център 1 час Празник на билките в село Бяла Празник на билките по случай Еньовден ще се организира в сливенското село Бяла. Проявите...  Еньовден 1 час Приключи Младежкия лагер в Сливен С послания против опиатите приключи младежкият лагер, който се организира на цитадела...  Младежки лагер 4 часа Закритото учебно заведение „ Хаджи Димитър ” да стане център за социална поддръжка планува община Сливен  В закритото учебно заведение „ Хаджи Димитър ” се планува да бъдат построени два центъра...  Стоян Марков взе участие в среща Регионите на България скок над 5 часа Шофьор без брошура се опита да избяга от полицейска инспекция 23-годишен лидер от Шивачено опита да осуети полицейска инспекция – оповестяват от ОДМВР-Сливен. В...  полиция 5 часа Автомобил опустоши пешеходец 44- годишен пешеходец е с черепно мозъчна контузия, откакто е бил блъснат от лек автомобил,...  кола за спешна помощ 8 часа Отличие за община „ Тунджа “ и Местната дейна група Отличие за община „ Тунджа “ и Местната дейна група от Представителството на Европейската...  Отличие 8 часа Оперативна програма съобщи на съд водач, предизвикал гибел на мъж Окръжна прокуратура – Ямбол съобщи на съд Методи Т. на 37 години от София.  Той е обвиняем...  Съд 8 часа Фестивал " Живият огън на традициите " в Котел Второто издание на фестивала " Живият огън на традициите "   ще се организира от през днешния ден до 25...  Фестивал 1 ден За първи път Сливен ще има общоприет проект за организация на придвижването  Генерален проект за организацията на придвижването в Централна градска част в Сливен беше...  План за придвижване 1 ден Спортните клубове употребяват гратис базите в Сливен Новите контракти за безплатно прилагане на общинската спортна база в Сливен за осъществяване...  Нови контракти 1 ден Посланикът на Русия посети община „ Тунджа “ Анатолий Макаров - ексклузивен и пълномощен дипломат на Русия в Република България...  Руски дипломат 1 ден Откриха актуализирания монумент на воините от 66 стрелкови полк на 37 войска Откриха актуализирания монумент на воините от 66 стрелкови полк на 37 войска, починали във...  Паметник на Руския войник 1 ден Заседава Общински съвет Нова Загора Общински съвет Нова Загора организира през днешния ден,  своето 25 съвещание. Към първичните седем...  Заседание 1 ден Две чешми с негодна за пиянство вода Пробите от водата на Кръстова чешма и Тодоровото аязмо са с доста положителни физикохимични...  Чешма по пътя към Кръстова гора 1 ден Неправоспособни водачи кръстоват улици в Ямболско Девет неправоспособни водачи са открити по пътищата в Ямболска област през миналата...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР