Две петролни рафинерии само на 65-80 километра източно от най-големите

...
Две петролни рафинерии само на 65-80 километра източно от най-големите
Коментари Харесай

Нападение с дронове над руски петролни рафинерии в близост до пристанище Новоросийск

Две петролни рафинерии единствено на 65-80 километра източно от най-големите терминали за експорт на нефт в Русия бяха нападнати с дронове, предава като се базира на представители на управляващите. По тяхна информация в едната рафинерия е избухнал пожар, а в другата няма вреди.

Дрон е поразил Афипския нефтопреработвателен цех в съветския Краснодарски край нощес, след което там избухнал пожар, който към този момент е сподавен, заяви районният губернатор Вениамин Кондратев.

Афипският нефтопреработвателен цех се намира на 80 километра източно от черноморското пристанище Новоросийск, което е една от най-важните точки за експорт на нефт в Русия. Заводът може да преработва към шест милиона тона (44 милиона барела) нефт годишно, отбелязва Ройтерс.

Новоросийск, дружно с терминала на Каспийския тръбопроводен консорциум, доставя към 1,5% от петрола на международния пазар.

Друг дрон се е разрушил в Илския нефтопреработвателен цех, който се намира на към 65 километра източно от Новоросийск, оповестяват съветски медии. По информация от уеб страницата на завода петте му преработвателни звена имат общ потенциал, възлизащ на три милиона тона годишно, осведоми Българска телеграфна агенция.

Засега няма информация кой е пуснал дроновете, само че Русия упрекна Украйна за зачестилите офанзиви против цели в страната, в това число вчерашната в Москва. Украйна съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви в Русия или на следена от Русия територия в Украйна. Рафинерии на цялата територия на Русия постоянно бяха атакувани от безпилотни самолети след началото на определяната от Кремъл като " специфична военна интервенция " в Украйна през февруари 2022 година, като през последните седмици офанзивите с дронове надълбоко в територията на Русия се ускориха на фона на предстоящата украинска контраатака, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР