Две от най-нашумелите премиерни заглавия на Народния театър – Калигула

...
Две от най-нашумелите премиерни заглавия на Народния театър – Калигула
Коментари Харесай

Калигула и Лисичета за ЧНГ в Народния

Две от най-нашумелите премиерни заглавия на Народния спектакъл – Калигула и Лисичета, ще посрещнат феновете в самото навечерие на Нова година, написа екран. Пет часа преди настъпването на 2018-а, на 31 декември от 19 ч, публиката ще има опция да си подари незабравимо преживяване с театралните събития на миналата година и да я изпрати в компанията на обичани артисти и режисьори.

Калигула от Албер Камю на режисьора Диана Добрева с брилянтния Деян Донков в основната роля е и най-гледаният театър в Народния спектакъл за първата половина на сезон 2017-2018 с близо 3000 фенове от премиерата си на 27 октомври до момента.

В разтърсващата философска алегория за демоничния деспот Гай Цезар Германик, прочут като Калигула, вземат участие още Александра Василева, Жорета Николова, Йордан Биков, Биляна Петринска, Йосиф Шамли, Деян Ангелов, Зафир Раджаб, Вяра Табакова, Албена Ставрева, както и студенти от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ.

Лисичета на Бина Харалампиева по фамозната пиеса на Лилиан Хелман пък имаше премиера преди броени дни – на 14 декември, само че към този момент се радва на голям зрителски интерес.

Написаната преди повече от 80 години история за покварените от мириса на парите безскрупулни новобогаташи от семейство Хюбърд е извънредно настояща и през днешния ден, а Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов са изключителни в превъплъщенията си. Лисичета ще се играе също на 31 декември от 19 ч, единствено че на Камерната сцена.

Веднага след Калигула в листата на най-гледаните постановки на Народния спектакъл се подреждат още хитови заглавия (подредени съгласно броя на продадените за тях билети от началото на сезона досега): Хъшове, Танцът „ Делхи, Идеалният мъж, Почивен ден, Полет над кукувиче гнездо, Животът е прелестен, Мнимият болен, Дон Жуан, С любовта смешка не трябва, Богът на касапницата и Майстори.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР