Две общини в Пазарджишко са сред първите, подписали споразумения за

...
Две общини в Пазарджишко са сред първите, подписали споразумения за
Коментари Харесай

Общини в Пазарджишко получават финансиране за инфраструктура

Две общини в Пазарджишко са измежду първите, подписали съглашения за финансиране на инфраструктурни планове от държавния бюджет. С отпуснатите средства ще бъде построени водопропроводни и канализационни уреди, ще бъдат актуализирани квартали и улици.

Община Пазарджик ще получи поддръжка за доизграждане на канализационна и водопроводна мрежа на с. Ивайло и реорганизация на тласкателен тръбопровод на с. Величково. Както и за благоустрояване и реновиране на кв. „ Ябълките “, благоустрояване и реновиране на кв. „ Широк център “, главен ремонт на Ивайловско шосе, на ул. “Пловдивска ”, на бул. “България ”, на ул. “Димчо Дебелянов ”, на ул. “Ал. Батенберг ” и за канализация на с. Мокрище.

Предстои да бъдат подписани контракти за останалите планове на стойност от още 24 млн.лева или общо 50 млн. лв., които ще отидат за качественото облагородяване на Пазарджик, заяви кметът Петъэр Куленски.

Кметът на Велинград доктор Костадин Коев пък е подписал съглашения с Регионалното министерство за за финансиране на проектирането на инфраструктура за 37 улици във Велинград. Със средства от държавния бюджет ще бъдат направени плановете за главен ремонт и рехабилитация на водопроводната мрежа и на пътната част, включително асфалтиране, полагане на бордюри, тротоари, както и промяна на шахти, за общо близо 15 км улична мрежа, оповестиха от пресцентъра на родопската община.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР