Две жени ще поемат управлението на стоманобивния гигант Fortescue Metals

...
Две жени ще поемат управлението на стоманобивния гигант Fortescue Metals
Коментари Харесай

Жената, която решава бъдещето на един от гигантите в стоманодобива

Две дами ще поемат ръководството на стоманобивния колос Fortescue Metals Group. Елизабет Гейнс, която през последните 9 месеца беше финансов шеф, е назначена за изпълнителен шеф и ще бъде новият мощен човек в компанията, а нейна заместничка ще бъде Джули Шатълуърт.

Гейнс наследява сегашния началник Нев Пауър и ще управлява смяната в маркетинговия фокус на компанията, ориентирана към добива на руди с над 60% наличие на желязо. Тя се употребява с доверието на милиардера Андрю Форест, който е създател, президент и мажоритарен акционер на Fortescue Metals Group.

" Ясно е, че Гейнс като финансово лице, което за пръв път влиза в ролята на основен изпълнителен шеф демонстрира, че (компанията) има друг фокус.

Тя ще прегледа финансовата конструкция на дълга и личния капитал, връщането на капитала и растежа. Означавали това сливания и придобивания? ", сподели пред Bloomberg Питър О`Конър, анализатор в Shaw and Partners.

Предизвикателства пред бизнеса

 Снимка 326750
Източник:

Австралийската компания, която е четвъртият максимален експортьор на желязна руда в света, е изправена пред провокациите на китайската стоманодобивна и желязна промишленост.

Повишените екологични стандарти, наложени от управляващите в Пекин, накараха фабриките от ден на ден да заобикалят нискокачествените руди, в това число тези, изкопани от австралийския производител.

Fortescue създава материал със приблизително към 58% наличие на желязо. Неговите по-големи съперници в Австралия, BHP Billiton и Rio Tinto Group, се стремят да създават руда с над 60% желязо. Най-големият експортьор Vale SA, който стартира доставки от Бразилия, добива руда с 67% наличие на желязо.

Акциите на Fortescue претърпяват сложна 2017 година, спадайки с повече от 20% от началото на годината.

Най-добрите водачи

 Гейнс и Шатълуърт, дружно със притежателя Андрю Форест
Източник:

Гейнс и Шатълуърт, дружно със притежателя Андрю Форест

Компанията основава нов екип от водачи, който включва Гейнс, Шатълуърт, новият действен шеф Грег Лилиман и новият финансов шеф Иън Уелс. Промените ще станат факт при започване на 2018 година

" Джули и Елизабет са в действителност свръхестествен екип, който не смятахме, че можем да сменяем. На тези 4 позиции бяха назначени най-хубавите хора, без значение от пола ", съобщи Форест.

Гейнс се причисли към компанията през 2013 година, трансформирайки се в първата жена в борда на компанията. Тогава Форест оповести проектите на компанията да назначи повече дами за шефове, добавяйки, че назначенията ще бъдат по заслуги.

Тя е експерт-счетоводител, някогашен изпълнителен шеф на Helloworld Travel и е заемала разнообразни финансови функции в кариерата си.

" Посоката е същата, в която сме работили през последните 5 години, в които съм взела участие, тъй че не одобрявам това като доста отклоняване. Очевидно целите ми са да работя в тясно съдействие с Нев, с цел да осигуря доста равномерен преход, с цел да науча колкото се може повече от него и да работя с този екип ", съобщи Гейнс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР