Две жени – жертви на трафик, са освободени, а девет

...
Две жени – жертви на трафик, са освободени, а девет
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за търговия с жени с цел сексуална експлоатация в Атина

Две дами – жертви на трафик , са освободени, а девет души са задържани при интервенция на гръцката полиция взаимно с Интерпол и полицията от отдела за битка с търговията с хора на молдовската полиция. Акцията е извършена в няколко обществени дома в центъра на Атина, при която е разрушена мрежа за търговия с дами за икономическа и полова употреба .

По информация на гръцката полиция, мрежата е принуждавала дамите да проституират в обществените домове под тяхно управление и е била дейна най-малко от края на 2019 година Трафикантите са набирали дами от страни от Източна Европа, „ възползвайки се от тяхното мъчно финансово и фамилно състояние ”, подмамвали жертвите си с обещания за законна работа в Гърция, с цел да отпътуват за страната по лично единодушие.

При идването си в Гърция дамите са били настанявани в апартамент, в който живеели и ръководителите на мрежата, които ги надзиравали и ги принуждавали да заплащат висок месечен наем.

Те принуждавали дамите да работят като проститутки в минимум шест бордея с ангажимента, че би трябвало да си платят големия дълг, който жертвите сякаш били натрупали при прехвърлянето си в Гърция.

По-голямата част от приходите от тяхната полова употреба била удържана от нарушителите.

Координираната полицейска акция в обществените домове в центъра на Атина е извършена във вечерните часове на 14 октомври. Сред задържаните девет членове на мрежата двама имали лидерски функционалности. Задържани са и седем дами , две от които са разпознати като жертви на търговия с хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР