Две жалби в КЗК спряха два от приоритетните обекти на

...
Две жалби в КЗК спряха два от приоритетните обекти на
Коментари Харесай

Две софийски фирми спряха с жалби два големи проекта на Община Пловдив

Две тъжби в Комисия за защита на конкуренцията стопираха два от предпочитаните обекти на Община Пловдив - новата постройка на ОУ „ Княз Александър I” и ремонта на бул. „ Хаджи Димитър”. В случая производствата са още преди да бъде определен реализатор и са против уточнения по публичната поръчка.

И двете тъжби са от софийски компании. Срещу строителството на новата постройка на пловдивското учебно заведение тъжба е пуснала „ ВиК – Инфраструктура” ЕООД. Тя е една от 6-те компании, които са подали документи за присъединяване. Въпреки това е атакувала едно от разясненията към поръчката.

Другите компании, които вземат участие в поръчката са Пирс –Д”, „ Ринг – П” и „ Алтрам”,както и да консорциума с водещи сътрудници „ Аква конструкт груп” и „ Енчевгруп”.

Поръчката е за близо 9 млн. лв. с Данък добавена стойност, като школото ще се обитава в двора на Хуманитарната гимназия, в която сега се образоват децата от главното учебно заведение.

Поръчката е на инженеринг, като е разграничена на четири действия – правене на Подробен устройствен план, абстрактен капиталов план и механически и работен план. Втората активност е за практикуване на авторски контрол по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на учебна постройка. Последната е позиция е за съоръжение, облагородяване на двор и създаване на спортна зала.

Жалба против обяснение има и за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър”, чийто обект е от 40-милионния заем. Тя е против обяснение, в което е включен техническия план за булеварда, като тя е направена от компанията „ Ди Джи Пи Инженеринг”. Срокът за приемане на предложения за поръчката бе продължен до 4 март. Поръчката е на стойност от 4,5 млн. лв. с Данък добавена стойност, а реконструкцията на булеварда е от Коматевския възел до ул. „ Царевец “, като в сумата с изключение на пътя влиза тротоарите и пешеходното пространство сред двете платна.

Жалбите в Комисия за защита на конкуренцията може да забавят няколко месеца процедурите по двата обекта. За различен обект, който е от 40-милионния заем – пробива под Водната палата, все още не е постъпила тъжба. Там реализатор бе определен на 14 февруари, което значи, че срокът за тъжба е до 1 март. Ако такава не постъпи, то Община Пловдив може да подпише контракт с „ ИСА – 2000” за обекта.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР