Две грантови схеми за инвестиции в зелен транспорт на стойност

...
Две грантови схеми за инвестиции в зелен транспорт на стойност
Коментари Харесай

Грантови схеми за зелен транспорт на стойност 126 млн. лева ще бъдат отворени за бизнеса

Две грантови схеми за вложения в зелен превоз на стойност над 126 млн. лв. ще бъдат отворени за бизнеса през 2024 година Това заяви министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков при откриването на Логистична бизнес конференция „ Smart, green and sustainable transport and logistics ", проведена от Българска транспортна преса.

„ През този програмен интервал по Програма „ Транспортна съгласуваност " даваме по-големи благоприятни условия на бизнеса да се включи посредством публично-частни партньорства в транспортните планове ", изясни министър Гвоздейков. По думите му едната грантова скица е ориентирана към интермодалните оператори и е на стойност 34,5 млн. лв., планувани за създаване на нови и развиване на съществуващите интермодални терминали в страната. Други 92 млн. лв. са ориентирани към планове за зарядни станции за различни горива по пътната мрежа и в пристанищата. „ В момента създаваме изискванията за кандидатстване и следва при започване на идната година. да отворим плановете ", сподели транспортният министър.

Георги Гвоздейков съобщи, че сега се работи интензивно по дигитализацията на услугите, които се употребяват всекидневно от транспортните и логистични компании. „ Предложихме промени в Закона за автомобилните транспорти, с които електронната товарителница към този момент да извършва същите функционалности като хартиената. Законът към този момент е импортиран в Народното събрание и следва неговото разглеждане ", уточни транспортният министър. Той бе безапелационен, че въвеждането на електронната товарителница ще спести доста време и запаси на логистичните компании и превозвачите, и в същото време ще усъвършенства доста контрола от страна на страната.

Събитието, което се провежда за 11 поредна година, събира на едно място над 270 представители на 120 компании, работещи в бранша на логистиката. Сред тематиките на конференцията са последните трендове, свързани с развиването и ръководството на транспортните и логистични вериги.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР